HDCP monitör kararıyor

• Konuyu başlatan Emirko
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 92

Emirko

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, uzun zamandır bir sorun ile uğraşıyorum sistem donanımımı konunun sonuna yazacağım. Çift monitör kullanıyorum ve Chromium tabanlı uygulamalara (donanım hızlandırma açıksa) girdiğimde 2. monitörümün ekranı 1-2 saniyeliğine gidip geliyor ve bu bazen sistemimin donmasına yeniden başlatma yapmasına sebep olabiliyor. Bahsettiğim site ve uygulamalara örnek verecek olursak Kick.com, Apple müzik web sitesi, Spotify App özellikle bu site ve uygulamalarda donanım hızlandırma özelliği açıksa ekran kararması problemi yaşıyorum. Birçok yöntem denedim 2. monitörümün FreeSync özelliğini kapatıp denedim yine çare olmadı (OSD üzerinden kapanmıyor sadece Radeon) monitörümü 144 Hz çektim olmadı 60 Hz çektim oldu donanım hızlandırma açık olsa da 60 Hz de problem yapmadı. Sonra Radeon ayarlarını kurcalarken her iki monitörümde de HDCP özelliğinin açık olduğunu gördüm ve bunu 2. monitörümde kapattım. Şu anda donanım hızlandırma açık ve bir problem yapmıyor. Bu ikisinin de açık olduğu senaryoda ne çakışıyor da bu problemi yapıyor olabilir?

Yani 165Hz donanım hızlandırma açık ve HDCP açıkken ekranım git gel yapıyor. Donanım hızlandırma açık ve HDCP kapalıyken bir sorun olmuyor ya da donanım hızlandırma kapalı HDCP açıkken yine bir sorun olmuyor. (bu arada bu HDCP önemli mi açık mı olması gerekir onu da bilmiyorum. Ana monitör de açık ama) ekran kartı sürücüm güncel.
  • Ana monitör: ViewSonic VX2758A-2K-Pro-2 (180Hz, 2K) DP ile bağlı.
  • İkinci monitör: BenQ EX2510S (24.5”, 165Hz, 1ms) hdm ile bağlı.

Bilgisayar donanım bilgilerin:

Ekran kartı:
AMD RX 9060 XT 16 GB.
işlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Anakart:
Gigabyte B550M DS3H (rev. 1.5)
RAM:
G.Skill 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 flare X (F4-3200C16D-16GFX)
SSD:
Kingston NV1 500GB NVMe M.2 2280 SSD.
SSD:
Kingston NV1 SNVS/1000G 1TB NVMe SSD.
PSU:
NZXT C650 Bronze PA-6B1BB-EU 650W 80+

@Emirko HDCP bir koruma sertifikası oluyor, desteklemeyen cihazlarda veya uygulamalarda görüntüyü kestiği söylenmiş.
Binevi sizde HDCP yoksa Netflix filan sıkıntı yaratıyor TV'ler de, PC'de nasıl işliyor bilmiyorum.

Detaylı olarak buradan bakabilirsiniz:

Kullandığınız kablo, PC veya monitörden biri bu desteğe sahip değil sanırsam. Oyüzden açıldığında uyarı veriyor ama donanım hızlandırması ile neden çakılıyor bilemiyorum.
Kapatmanızda bir sorun görmüyorum eğer bir uygulama istemiyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…