HDD almak mantıklı mı?

Noxious Sgun

Centipat
480 GB'lık SSD kullanıyorum C diskinde 89, D diskinde ise 86 GB boş alan var. Buna rağmen PC kasıyor oyunların hepsini de oynuyorum, silmek istemiyorum hiçbirini. Harddisk alsam bu sorundan kurtulur muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'yi artık unutun. 2020'de HDD'li bilgisayar kullanamam ben. Gerekirse düşük konfigürasyon olsun ama SSD'li olsun.

İlla HDD düşünüyorsan harici bir HDD al yada bulut kullan. Fotoğraf, dokümanlarını orada yedeklersin. Kullandığın yazılımlar ve oynadığı oyunlar SSD'nde olsun.

"HDD sokmayın" denilecek kadar da bir yavaşlığı yok. Bu ifade gayette abartı. Evet 1 dakika sürüyor yükleme ekranları ancak SSD'de de ışınlamıyor sizi 25-30 saniyesi var. Şahsen 1TB SSD ile HDD arasındaki 500TL fiyat farkını hakedecek kadar bir "performans" görmüyorum ben. Benim gözümde sadece para sıkıntısı yoksa alınır, bütçesinde sorunu olmayan adamın da bu şekilde bir konu açacağını hiç sanmıyorum, öyle olsa zaten gidip en yükseğini alırdı. Ha kapasite sorun değilse 1TB HDD yerine 500GB SSD alınır, o da tamam ancak konunun baş sıkıntısı da arkadaşın söylediği gibi yer olmaması. Yüksek bir depolama alanına ihtiyacı var bariz şekilde.

@Carlzberg Gayet de doğru dedim. Arşiv içinse alınabilir sorun yok. Zaten belirttim mesajımda. Oyunlar ve yazılımlar için maalesef dediklerim hiç abartı değil, doğru bir ifade. Artık günümüz şartlarına göre yetersiz kalmaya başladı. Oyunlarda anlık takılmalar yaşanabiliyor. Belirttiğiniz süre farkı da az değil bu arada Oyundan oyuna göre değişiklik gösteriyor tabi ama düz mantıkla 2 kat daha hızlı açılıyor veya daha fazla. 2 kat hiç de az değil. Beklediğin süreyi bir daha bekliyorsun, öyle düşünün

Tamam işte bende diyorum ki, bu süre gözünüzde büyüttüğünüz kadar uzun/büyük değil. O olmadan da gayet yaşanıyor. Aradaki fiyat farkını vermeye değmeyeceğini düşünüyorum, depolama alanı gerekliyse büyük oyunlar & programlar için ve alıcı zengin değilse HDD çok daha mantıklı bir seçenek. Adamın elinde zaten 500GB'lık bir SSD halihazırda mevcutken hele.
Neyse en azından "parası olanın" alması gerektiği konusunda hemfikirsek yeterli.

Aralarında çok ciddi fark var. Zaten mekanik bir bileşen ile elektronik bileşeni karşılaştırıyoruz. Bariz farklar olması normal. Ama M.2 SSD ile SSD farkı için aynı şeyi söyleyemem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

120GB SSD'si olan yanına bir HDD alsın ama fark baya fazla.

Hem HDD hem SSD kullanan biri olarak bu videonun oldukça ütopik olduğunu düşünüyorum, en azından kendi adıma hiç bu kadar farkettiğini görmedim. Hele 1 dakikalık bootu 10 saniyede atması (aynı şartlar için) pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Ağzına kadar dolu HDD'ye Windows kurulu bilgisayarım 40 saniyede açılırken, için bomboş, SSD'de Windows'tan başka bir şey olmayan bir diğer bilgisayarım ortalama 20 saniye civarında açılıyor. Aralarındaki fark olsa olsa hadi 30 saniye oluyor, yine söylüyorum bu fikrimi değiştirmiyor. 30 saniye için 500TL vermek en azından benim bakış açımda saçma.
Siz de söylemişsiniz zaten 120GB SSD'si olan bide yanına HDD alsın diye, konu sahibinin halihazırda 480GB'lık SSD'si var zaten. Bende tam olarak bundan bahsediyorum. Onun yanına tekrar (nispeten) düşük kapasiteli SSD alınacağına 1-2TB'lık kaliteli 7200Rpm HDD alınması çok daha mantıklı.

Ülkemizde SSD'ler çok pahalı olduğu için 7200 RPM bir HDD bence yararlı olur. Çok yükleme ekranı istemeyen oyunları HDD atıp oynayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…