HDD arızalandı

Gurkan1963

Attopat
Katılım
19 Temmuz 2021
Mesajlar
45
Çözümler
1
Dün gece hard diskin içinden bir programı açmaya çalışırken sistemi garip bir şekilde dondurdu. Sonrasında ctrl alt delete çektim, bilgisayar yanıt vermedi. Bilgisayarı zorla kapatmak mecburiyetinde kaldım. Tam bilgisayarı açarken bir takım yazıların olduğu, IDE Channel... 0-1 Master/Slave kısmında Hard disk ismi - marka modeli vb. kendiliğinden değişti. (1. ekran görüntüsüne bakın). Sonrasında LRG, SATA 1000GB yazan kısım LRG, SATA 136GB olarak değişti. (2. ekran görüntüsüne bakın)
Hdd düne kadar muazzam çalışıyordu, ufak bir düşmeye rağmen, (Bilgisayar kasası 30 cm yükseklikten düşmüştü) Hdd ye bad sector taraması yaptım. Sonuçlar temiz çıkmıştı. Fakat şuan da hdd çalışıyor mu çalışmıyor mu anlamış değilim. Bu bios ekranında ismi cismi yazıyor, aynı şekilde 1 ve 2. ekran görüntülerinde özellikleri de yazıyor. Hdd takılı olduğu anda Windows'un yüklendiği logo da takılı kalıyor. HDD'den gelen sesler artık kombo yapıyor.

HDD'den Gelen Ses:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizce hdd hakkın rahmetine kavuşmuş mudur?
 

Dosya Ekleri

  • HDD 2 - 1TB SEAGATE BAD SECTOR.JPG
    HDD 2 - 1TB SEAGATE BAD SECTOR.JPG
    141,8 KB · Görüntüleme: 41
  • 1.Ekran Görüntüsü.JPG
    1.Ekran Görüntüsü.JPG
    80,2 KB · Görüntüleme: 32
  • 2. Ekran Görüntüsü.JPG
    2. Ekran Görüntüsü.JPG
    114,4 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Kesinlikle HDD bozulmuştur geçmiş olsun. HDD'ler öyle düşmelere gelemez. Ben kasayı oturma odasına götürüp getirdim akşamına HDD bozuldu. İlle sabit duracak bu meret.(HDD 10 yıllıktı)
 
Artı -1 Eksi

Yeni konular

Geri
Yukarı