Çözüldü HDD: Bad Sector düzeltilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

canbey16

Centipat
Merhaba Harddiskimi taradiktan sonra aşağıdaki sonucu aldım. Nasıl cozebilirim? Yardimci olursanız sevinirim. Simdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bad sector tamir edilemez. HDD'nin o kısmını devre dışı bırakan yazılımlar mevcut ama sadece geçici bir çözüm oluyor. Diski en kısa zamanda değiştirmek kaçınılmaz.
Bad sector fiziksel bir problemdir ve düzeltilemez. Tabii, bazen fiziksel olmuyor, ya da başka bir şey oluyor, bazı yazılımlar aracılığıyla düzeltilebiliyor. Ama tavsiyem diski değiştirmeniz. Çünkü bad sector giderek artabilir ve disk kullanılamaz hale gelebilir.

3rd party yazılımlar var fakat önemli olan uzun süreli disk kullanımı bu yüzden önermiyoruz. Diski değişmek en iyi seçenek oluyor.

Bad sector tamir edilemez. HDD'nin o kısmını devre dışı bırakan yazılımlar mevcut ama sadece geçici bir çözüm oluyor. Diski en kısa zamanda değiştirmek kaçınılmaz.

Çözüm
Düzeltilemez. Low Level Format felan var ama yani bad sectoru silmiyor bu tabii. Bu Bad Sector dediğimiz şey kanser hücresi gibidir, işin başında sadece bir yer bozulmuşken uzun vadede HDD'yi sarar. Mesela kanser olan birisinde kanser akciğerde başlamış diyelim ama zamanla karaciğerede sıçrıyor, diğer organlarada sıçrıyor bunun gibi düşünebilirsin. En temiz çözüm yeni HDD'ye geçmek. Bu Bad Sector çoğu zaman HDD hasar aldığında olur. Benim 9 yıllık Harddiskimde 1 tane bile bad sector yok gözüm gibi baktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…