HDD bad sector ne yapmam gerekli?

alpkaan11

Hectopat
Katılım
1 Temmuz 2014
Mesajlar
65
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Windows 8'imde disk hatası alıyordum. HD Tune ile tarattım. Damage Blocks %1.2 çıktı.
Tamam neyse önemsiz dedim. Ama sonra HDD'de problemler çıkmaya başladı. Örn: Oyun içi donma, Pc'de masaüstünde donmalar gördüm. C diskini onarmaya başlattım. Sonuç yine hala donmalar oluyor. Sonra tekrar Win8 kurmaya başladım. Sistem dosyaları bulunamıyor hatası verdi bende düğmeden kapadım bilgisayarı. Sonra açınca mor bir ekran geldi windows daha eski bir versiyonunu yüklüyor diye. Dün akşam o işlemi tamamladı ama siyah ekranda kaldı. Lütfen çözüm bulun...
 
HDD niz büyük bir ihtimal arızalı. Değiştirmeniz gerekebilir. Başka programlara da güvenmeyin. Komut istemine chkdsk yazarak bad sector'leri görebilirsiniz.
 
HDD niz büyük bir ihtimal arızalı. Değiştirmeniz gerekebilir. Başka programlara da güvenmeyin. Komut istemine chkdsk yazarak bad sector'leri görebilirsiniz.
CMD'yi açabilsem güzel olurdu ama bilgisayarım mor bi ekranda kaldı sonra siyah ekran geldi.

Değiştirmem gerekirse diyelim ki değiştirdim yeni HDD'yi taktığımda bilgisayar açılabilcek mi?

Peki bilgisayarı güvenli modda açma yok mu? Win8'in güvenli modu shift+yeniden başlat bundan başka güvenli modda açma yok mu? BIOS açılmıyor? Açılsa oradan yapabileceğim birşey var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BOOT modunu lütfen Windows 8'e getiriniz. Getirdikten sonra BIOS modu UEFI olmuyorsa ana kartınızda bir sorun var demektir. Eğer UEFI olupta hala çalışmıyorsa (ki HDD değiştirdiyseniz baştan kurulum gerekecek) BOOT edilecek bir şey yok demektir. Ps3 HDD'sini olup olmayacağı hakkında bilgim yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
PS3 HDD'niz SATA 2.5 inc ise olur. PS'den anlamam ama büyük ihtimalle FAT olarak biçimlendirilmiş olabilir, Windows kurulumu esnasında HDD ayarları penceresinde. HDD bölümlerini silin ve yeniden oluşturun. Kuruluma öyle devam edin.
 
Son düzenleme:
Merhaba;

PS3 te kullandığınız harddisk yeni nesil olduğundan 2.5' satadır. Ve Laptoplar 2.5' kabul ettiğinden kullanım yapabilirsiniz. BİOS'lar ise, bir kaç farklı çeşidi var ama içerisindeki mantık aynı, Ekteki Resimde daha net anlaşılabilir.

İyi Çalışmalar

boot_uefi_bios_mode[1].jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı