HDD Bad Sector'u diskten silmek mumkun mu?

Yer
Rize
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Öncelikle selamlar. Sistemimde toplamda 3 tane depolama birimi var. 1 SSD ve 2 HDD kullanmaktayım. Bir tanede laptop harddiski kullanıyorum. Soldan sağa doğru 35. sırada bir tane Bad Sector buldu. Bunun fiziksel bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu sebepten dolayı o bölümü harddiskden silmek istiyorum. Nasıl yapabilirim? Bilgilerinizden yararlanmak istiyorum, şimdiden teşekkürler.

1584100498748.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hard diskinizin 35. sırası kaçıncı GB. boyutuna denk geliyor bunu biliyorsanız partition yapıp o bölümü kullanmayınız. Mesela ilk 40 Gb. ilk partition, sontasını ikinci partition yapıp ikinciyi etkin hale getrip formatlayınız. birinciyi kullanmayınız.

Yada LOWLEVEL FORMAT programı ile deep format atabilirsiniz kople diske. Bir kereye mahsus yapabileceğiniz bu işlemle HDD' daha sağlıklı kurtarma şansınız var. Yanlız bu işlem HDD'nin buyutuna göre 8-10 saat sürmektedir.

Haklısınız, lakin bazen ekonomik koşullar zora sokabiliyor insanları yada öğrenme iç güdüsü.
Eminim sizlerde bazı durumlarda öğrenme iç güdümüzün kurbanı olmuşuzdur bu zamana kadar.

Low Level Format, bozuk sektörleri devredışı bırakarak diski yeniden boyutlandırır, böylece sağlıklı hale getirir ancak bozuk sektöre sebep olan durumu ortadan kaldıramaz, mesela daha önceki bozuk sektörün sebebi disk içinde bir mikro toz ise, diski çizerek yeni bozuk sektörler de oluşturacaktır.

Genel olarak, beklenen ömrünü tamamlamış her şey, ilk ciddi arızasında hurdaya ayrılmalı. 1. nesil intel işlemcili bir laptopın ekranını değiştirdim, formatladım, daha ek programları yüklemeden klavyesi gitti, klavye siparişi verdim, daha gelmeden anakartın chipseti gitti.

Paylaştığın görselde her sektör 95 mb görünüyor. 35. sıradaki sektörün bozulduğunu göz önünde bulundurursak 35x95=3325 mb'lık kısmını kullanıma kapatman gerekir, Bölümlendirme yaparken önce 4 gb daha sonra kalanın tamamını bölümlendir. Sonrasında 4 gb lık bölümü silin. Bu şekilde kullanabilirsiniz. Diğer yorumlarda da bahsedildiği bir yol da izleyebilirsiniz. Masraf yapmak istemezseniz bu şekilde devam eder. Önemli verilerini bulundurma içinde yeter.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı