HDD bağlamak için ne gerekli?

450368

Hectopat
SSD veya HDD modeli
WD Blue 500 GB Harddisk
Anakart
A320M
Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz haftalarda internetten 300 TL'ye 500 GB WD Blue hard disk aldım ve 2 gün önce geldi fakat buna bir kablo gerekiyormuş sanırım neyse bugün bilgisayarcıya gittim dediler ki buna dönüştürücü lazım bir de kablo lazım dedim onlar ne kadar dönüştürücü 350 TL kablo 100 TL dedi anlamadım hard diskten daha pahalı nasıl dönüştürücüsü olabiliyor. Neyse bunu sorayım dedim şimdi benim bu hard diski bağlamak için neye ihtiyacım var yardım edebilir misiniz?
Aldığım HDD: Wd Wd Blue 3,5" 500Gb 32Mb Sata 3 7200Rpm Wd5000Azlx Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Eğer normal bilgisayara (kasalı) takacaksan SATA kablosu ve HDD için olan güç kablosunu takacaksın (güç kaynağında olması gereken parça)

Ama bu kablo yoksa veya yeterli sayıda değilse 4 pinli güç konnektörünü dönüştürücü ile takılabilir. Ama o kadar pahalı bir şey olmaması lazım normalde.

Hocam anakart kutunuzdan sata kablosu çıkması gerek. Biraz kurcalayın anakartın kutusunu atmadıysanız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayarcın seni biraz s... PSU'dan gelen bir kablo olacak onun dışında SATA kablosu da lazım. Birini PSU'ya diğerini Anakarta.

Bilgisayarcın seni biraz s... PSU'dan gelen bir kablo olacak onun dışında SATA kablosu da lazım. Birini PSU'ya diğerini Anakarta.
Hocalarım kasalı pc sahibiyim önce onu söyleyeyim. Akşam abim gelsin anakart kutusuna bi bakayım birde mesajları abime göstereyim eğer mevcut değilse tekrar güncelleme yaparım mesaja.
Bilgisayarcı tipime falan bakıp beni dolandırabileceğini düşündü gibi ama neyse

Kablo böyle bu arada hocam.

Hocam bilgisayarda ssd de var bu yüzden sata kablosunu ssdye takmış abim öyle diyor haftasonu halledeceğini söyledi herkese çok teşekkür ederim paramı kurtardınız sayılabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…