HDD'yi laptopa bağlamak için ne gerekir?

Diskin içerisinde kurtarmak istediğim fotoğraf ve videolar da bulunuyor fazla sayıda, o yüzden bu diski bağlamak istiyorum.

Peki bu diskin gücünü beslemesi için bir adaptör daha almam gerekir mi?

Bundan al bilgisayarın gücü yetmeyebilir eski HDD ye bunda ekstra adaptör girişi var

Gerekmez. Bu kablo yeterli. Ama dikkat et. Laptop bilgisayarının da USB 3.0 kapısı olmalı ve bu kablo o USB slotuna takılmalı. Aksi halde diskin rotoruna dönmez
mevcut bağlantı noktaları
1 USB Type-A 5 Gbps veri aktarım hızı (HP Uyku ve Şarj)
1 USB Type-C® 5 Gbps veri aktarım hızı (USB Güç İletimi, DisplayPort™ 1.4a, HP Uyku ve Şarj)
2 USB Type-A 5 Gbps veri aktarım hızı
1 HDMI 2.1
1 RJ-45
1 AC smart pin
1 birleşik kulaklık/mikrofon

Bunlar uyuyor mu?

Laptop'un tam model ve özelliklerini görmek istiyorsanız buraya koydum.

mevcut bağlantı noktaları
1 USB Type-A 5 Gbps veri aktarım hızı (HP Uyku ve Şarj)
1 USB Type-C® 5 Gbps veri aktarım hızı (USB Güç İletimi, DisplayPort™ 1.4a, HP Uyku ve Şarj)
2 USB Type-A 5 Gbps veri aktarım hızı
1 HDMI 2.1
1 RJ-45
1 AC smart pin
1 birleşik kulaklık/mikrofon

Bunlar uyuyor mu?

Laptop'un tam model ve özelliklerini görmek istiyorsanız buraya koydum.
Uyumlu

Büyük disk (senin görsel paylaştığın WD disk) 3.5 inç lik kasa diski... Laptop diskleri 2.5 inç olur. Bağlantın da SATA bağlantı... (pinli olan disk bağlantıları PATA veya IDE olarak adlandırılır. Senin diskte bu bağlantı standardı yok) Bu diski kesinlikle laptopunun içine takamazsın. Boyutu uygun değil. Ancak harici depolama için kullanacaksan diski laptopa bağlamak için SATA to USB kablosu alacaksın. Bu kablo (aşağıda linki var) işini görür. Son olarak bu tuğla saniyede 15 mb dan fazla veri okuma yazma yapmadığından çok yavaştır. Önerim laptopuna SSD disk takman yönünde. SSD diskler de 2 tiptir. Eski laptoplarda SATA standartı olduğundan SATA SSD kullanılır. Yeni laptoplarda M2 standardı daki SSD Diskler için slot var. Ona dikkat et SSD alacaksan

Hocam uzun zamandır güncelleme vermemiştim kusura bakmayın. Bugün attığınız bağlantıdan satın aldım kabloyu. Önümüzdeki hafta içerisinde teslim edilir diye düşünüyorum. Umarım bir sorunla karşılaşmam, gelişmelerden haberdar edeceğim sizi.

Maalesef verdiğiniz kablo çalışmadı hocam. :( Kabloyu diske sonra da laptop'a bağlıyorum ancak diski herhangi bir şekilde okumuyor. Diskin de dönmesi lazım sanırsam fakat döndüğü de yok. Bunun için fazladan bir adaptör daha almam gerekiyormuş galiba. Ben 300 TL'yi boşa mı verdim? :( Bağladığım kabloda soldaki ışık mavi yanarken sağdaki ışık kırmızı yanıyor. Diski okumadı maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı