HDD biçimlendirme sorunu

hüseyin733

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen r5 5600 16gb ram b450m anakart rx6700xt 240 gb ssd corsair 550w
Elektrik kesintisinden sonra Seagate 1 TB diskim hatalar vermeye başladı, Windows 240 GB SSD'ye kurulu. Hata denetlemede hata buldu ancak onaramadı diski 2'ye bölmüştüm sadece bir bölümde hata vardı. Ben de o bölümü yavaş olarak biçimlendirdiğimde PC dondu tekrar biçimlendirmeye çalıştım olmadı ve RAW formatına dönüştü.
RAW'dan NTFS'ye hiçbir şekilde biçimlendirme olmuyor ama FAT32'ye dönüştürülebiliyor. Sorunsuz olan diğer bölüm de hata vermeye başladı. Şu an diskimin bir bölümü NTFS diğer bölümü fat32.
Sorum şu: FAT32 olan bölümü silersem NTFS olan bölümle sorunsuz birleşir mi? Yoksa diskim tamamen bozuldu mu?

FAT32 olan bölümü silip diğer bölümü genişlet diyerek birleştirmeyi deneyebilirsiniz. Yalnız Windows disk yönetimi biraz zayıf kalıyor. Üçüncü parti programlar kullanmanız daha iyi olabilir. MiniTool, Macrium Reflect vb.​
HD Tune, CrystalDiskInfo vb araçlarla tarama yaptınız mı?

FAT32 olan bölümü silip diğer bölümü genişlet diyerek birleştirmeyi deneyebilirsiniz. Yalnız Windows disk yönetimi biraz zayıf kalıyor. Üçüncü parti programlar kullanmanız daha iyi olabilir. Minitool, Macrium Reflect vb.​
HD Tune, Crystaldiskınfo vb araçlarla tarama yaptınız mı?

İşlemi denemeden önce sonucu öğrenmek istedim tüm bölümün FAT32 olmasından veya tamamen bozulmasından korkuyorum. Bütün yardımcı programları denedim format konusunda sadece minitool FAT32'ye dönüştürebildi. Diğerleri hiçbir işe yaramadı.

Yine bir HDD vakası. Her ihtimale karşı önemli verilerinizi yedekleyin. Olmadı format USB'si ile HDD kısmına gelip oradan tüm bölümleri silip biçimlendireceksiniz. Son yöntem budur.

Şu an denemediğim tek yöntem o kaldı USB ile sadece FAT32 olan bölümü biçimlendireceğim. Diğer bölümde dosyalarım var. Yedek alacak yerim de yok.

SSD'ne alabilirsin yedek. Yalnız o biçimlendirme ekranında dikkat et SSD'yi biçimlendiriyim deme çok dikkatli ol. Hatta SSD SATA bağlantısını (elektrik yokken) kesip öyle biçimlendir HDD'yi derim.

Biçimlendirdim sorunsuz bir şekilde düzeldi eyvallah. Şimdi yedek alıp diğer bölümü de biçimlendireceğim. Yardımlarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı