Çözüldü HDD bozuluyor mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ANAKİN_98

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi günler başlıkta da belirttiğim üzere galiba HDD'im bozulmaya başladı öncelikle olayı anlatayım öğlen saat 17:00 civarlarında bilgisayarımı açtım ve oyun yüklemek üzere Steam'ı açtım ve indirmek istediğim oyunu yüklemeye başladım ardından 1 2 saat geçti bende video izliyordum arada Steam'den oyun ne kadar inmiş diye kontrol ediyordum ve yine kontrol etmek üzere Steam'ı açmak için tıkladım ve bir anda mavi ekran gelip bilgisayar çöktü ne yapacağımı bilmedim 20 falan bekleyip bilgisayarı açtım ve Steam'den oyunun yüklemesini devam ettirmek için tıkladım indirme 10 dakika devam etti ve indirme otomatik olarak durdu ve Steam çöktü ardından bilgisayar biraz dinlensin diye kapattım ve 10 dakika bekledikten sonra açtım tekrar aynı şeyler olunca HDD'yi tak çıkar yaptım ve düzeldi şu an iyi durumda fakat ileride ne olur bilmiyorum bu konuda ne yapmalıyım cidden hiç bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

(Bu arada başta bahsetmeyi unutmuşum HDD'yi yeni aldım iade etmeli miyim yoksa düzelebilir mi)

Çözüm
HDD'in kendisini tamir edecek hali yok şimdilik düzelmiş olsa bile ileride bir daha sorun çıkarabilir iade edin bence.
HDD'in kendisini tamir edecek hali yok şimdilik düzelmiş olsa bile ileride bir daha sorun çıkarabilir iade edin bence.

Çözüm
İade etmelisin ve mümkünse HDD yerine SSD kullan.HDD'ler SSD'lere göre çok daha hızlı bozulur.

Hard Disk Sentinel programını indirip bu diskin genel durumu hakkında ne söylüyor bakın. Daha sonra SMART sekmesinin ekran görüntüsünü alıp bizimle paylaşın.

Eğer gerçekten HDD kaynaklı bir sorun ise taşıma sırasında aldığı darbeye bağlı hasar yada üretim hatası olabilir. Diğer bir ihtimal ise üçkağıtçılıktır. Size eski ve yıpranmış bir diski sıfır diye satmış olabilirler. Bunu da ürünün dış görüntüsünün ne durumda olduğu, SMART verileri ve disk üzerinde yazan üretim tarihi gibi verilerle birlikte değerlendirmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…