HDD Caddy Performas Düşürür mü?

HarunBURAK

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Laptop'un DVD ROM'unu söküp HDD bağladım (Aparatla). HDD'ye Steam'i kuramadım. İzin vermedi. Ben de Steam'i C'ye kurup oyun dosyalarını D'ye kurdum. Ama DVD ROM yerine taktığım HDD oyunlarda kastı. Steam'de mi hata var diye bir de korsan olarak Far Cry 3 kurdum denemek için. Onda da kastı. Ki en düşük ayarlarda. (Eskiden -SSD yokken ve HDD ana porttayken- en yüksekte donmazdı). HDD'ye kurduğum oyunlar neden böyle oluyor. Bir çözümü var mı? (Model: ASUS K555UB)

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddisk'te okuma/yazma hızı yapın.

Birde SATA portuna takın HDD'yi. SSD'yi de kızağa takın. SSD'den başlatın sistemi. Tekrar HDD'ye okuma/yazma testi yapın. Bende de Asus X550VC var. Çin'den 10 liraya aldığım(burada aynısı 30 lira. Takma ücreti ile beraber) HDD'yi taktım. Performansa bir etkisi olmadı.

Sen dediğimi yap, 1-2 saatini alacaktır ama sıkıntı nerede ancak o şekilde öğrenebiliriz.

Diğer üreticiler nasıldır, bilmem. Apple eskiden Macbook'ların dvd portunun güç bağlantısında daha düşük miktarda elektrik verirdi. Peak olarak 8-10 watt güç çeken ssd'lerde çat diye donmalar yaşanırdı. 2.5 hdd'ler en fazla 0.7 amper güç çekerken bu rakam ssd'de 2 ampere kadar çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı