HDD çalışınca bilgisayar yavaşlıyor

MistyOS TR

Decapat
Daha fazla  
Oyun oynayan birisiyim, 480 WD Green, Kioxia 256 SSD var. HDD takınca aşırı yavaşlıyor. HDD Sentinel açılmadı, diski 15 dk sonra gördü. Saçım ağırdı. Western blue 320GB bilgisayar UEFI CSM kapalı olmadı, açtım olmadı. HDD alanı boş 190 GB olarak gözüküyor ve boş full.

Oyun oynayan birisiyim, 480 WD Green, Kioxia 256 SSD var. HDD takınca aşırı yavaşlıyor. HDD Sentinel açılmadı, diski 15 dk sonra gördü. Saçım ağırdı. Western blue 320GB bilgisayar UEFI CSM kapalı olmadı, açtım olmadı. HDD alanı boş 190 GB olarak gözüküyor ve boş full.

Bütçeniz var ise ucuz bir SATA SSD alın. 1000 TL'ye falan 256 GB bulursunuz. HDD ile uğraşmaya değmez.

HDD arızalı olduğu durumlarda çalışan sistemi de beraberinde yavaşlatıyor. Sebebi diskteki dosyaları okumaya çalıştığı için tüm odağı oraya ayırıp geri kalan işlemleri yapamadığı için.

Kilitlenmeler de muhtemeldir.

Hdd'ye bir bad sector taraması yapın Hd Tune ile. Muhtemelen kötü çıkacak. Bozuk sektörleri okumaya çalıştığından yavaşlatıyor PC'yi. Hdd'ye uzun format (LLF) atarsanız bozuk olan sektörleri kullanılabilir alandan çıkararak formatlar ve diskin sağlıklı bölgelerini kullanırsınız. O zaman performans iyileşebilir. Ama bu, o diske güvenebileceğiniz anlamına gelmez. Düzgün olan yerlere de yayılabilir bozuk sektörler. Bence hiç kullanmamanız daha iyi olur.

Artık taşlama ya da zımpara makinesı oldu benim için 🤣 480+256 SSD var da RDR 2 ETS 2 GTA 5 backrooms gibi oyunlar bir de kendi NT Lite ile ISO oluşturduğum için alanım yetmiyor USB bellekler ile idare edeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı