Herkese iyi günler,
Lenovo ideapad 700 15-isk-80ru modelini kullanmaktayım. Laptop'da WD markalı slim model bir HDD bulunmakta (wd10spcx-24hwst1 model no'lu). Önceleri laptop'u açtığımda HDD'nin okunamadığını farketmem ve devamında laptop'un içini açarak HDD'yi soket kısmından çıkarıp geri takmam şeklinde sorunu çözüyordum. Fakat ilerleyen zamanlarda, laptop çalışır durumdayken HDD'den click sesi geldiğini ve sesten sonra HDD'ye ne dosya yazabildiğimi ne de dosya okuyabildiğimi farkettim. Hatta bu "click" sesinden sonra bilgisayarımdaki D: sürücüsü (HDD'nin sürücüsü) de kaybolmaya başladı. Click sesinin HDD'deki kafanın takılması olarak düşündüğümden dolayı ses gelir gelmez laptop u hafifçe sallayarak okuma yazma kaybını engelleyebiliyorum (biliyorum çok mantıklı bir yöntem değil ama anlık olarak işime yarıyor). HDD tune ile health ve Bad Sector taramalarını ekliyorum. Konu ile ilgili benzer birkaç video izlediğimde HDD'yi açarak yuvasından çıkmış kafayı yuvaya geri sokarak sorunu çözebildiklerini ifade edenler var ama HDD'yi açmaya cesaret edemedim (steril ve tozdan arınmış bir ortam sağlayamayabilirim diye). Sorunla ilgili deneyimi olmuş arkadaşlarımız varsa yardımlarınızı beklemekteyim. Hala ara ara HDD'ye erişim sağlayabildiğimden ötürü önemli dosyalarımı yedekleyebildiğim için deneysel metodlara açığım (içini açmak belki de en son başvuracaklarım arasında). Amacım olası fazla harcamadan (yeni HDD alınması) kaçınmak ve olanı kurtarmak. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.
Saygılarımla,
HDD'de sorun olma ihtimali düşük. HDD sağlıklı görünüyor. Aynısını ben masaüstü bilgisayarımda yaşamıştım. Sorun HDD'de sanıyordum ama PSU'dan HDD'ye gelen güç kablosunda sorun varmış. Bağlantı noktalarında sorun yaşıyor olabilirsin. Laptoplar konusunda kullanmadığım için yeterli bilgi sahibi değilim.
HDD'de sorun olma ihtimali düşük. HDD sağlıklı görünüyor. Aynısını ben masaüstü bilgisayarımda yaşamıştım. Sorun HDD'de sanıyordum ama PSU'dan HDD'ye gelen güç kablosunda sorun varmış. Bağlantı noktalarında sorun yaşıyor olabilirsin. Laptoplar konusunda kullanmadığım için yeterli bilgi sahibi değilim.
Sorunun nedeni pending sector kaynaklı olabilir. Bunlar bekleyen sektörlerdir. Bazen böyle sorunlara neden olabilir. Bu değer önemli olduğu için programlar kritik veriyor. LLF atıp Firmware güncelleyip tekrar Smart raporu atın.
Öncelikle herkese iyi günler, bugün sizlere eski bir laptopun içinden alıp yaşama geri döndürdüğüm bir HDD'den bahsedeceğim. Öncelikle diskin modeli FUJITSU MJA2250BH G2 ve teknik bilgileri hemen aşağıda mevcut. Diski alıp sistemime taktığımda HD Tune uygulaması bir adet hatalı sektör tespit...
Öncelikle herkese iyi günler, bugün sizlere eski bir laptopun içinden alıp yaşama geri döndürdüğüm bir HDD'den bahsedeceğim. Öncelikle diskin modeli FUJITSU MJA2250BH G2 ve teknik bilgileri hemen aşağıda mevcut. Diski alıp sistemime taktığımda HD Tune uygulaması bir adet hatalı sektör tespit...
Şuan evden çıkmak zorundayım akşam bahsedilen işlemleri uygulayıp güncel raporu paylaşacağım.
En başından beri bu hatayla devam ediyor bitmesini bekliyorum.
Şu an evden çıkmak zorundayım akşam bahsedilen işlemleri uygulayıp güncel raporu paylaşacağım.
En başından beri bu hatayla devam ediyor bitmesini bekliyorum.Eki Görüntüle 1260440
Geçmiş olsun. Biitmesini bekledim sonra tekrar başlattım LLF işlemini. İşlem sonrası taramamı yaptım. Click sesi hala geliyor fakat sıklığı baya azaldı. LLF sonrası diskin partition ve sürücü adlandırma işlemini yaptıktan sonra disk kendiliğinden NFTS formattan RAW formata geçiş yaptı. Biçimlendirerek tekrar NFTS formata geçirdim. Firmware atıcaktım fakat WD Dashboard uygulaması önüme bir firmware koymadığı için dokunmadım.
Geçmiş olsun. Biitmesini bekledim sonra tekrar başlattım LLF işlemini. İşlem sonrası taramamı yaptım. Click sesi hala geliyor fakat sıklığı bayağı azaldı. LLF sonrası diskin Partition ve sürücü adlandırma işlemini yaptıktan sonra disk kendiliğinden nfts formattan RAW formata geçiş yaptı. Biçimlendirerek tekrar nfts formata geçirdim. Firmware atıcaktım fakat WD dashboard uygulaması önüme bir Firmware koymadığı için dokunmadım. Eki Görüntüle 1260857Eki Görüntüle 1260858Eki Görüntüle 1260859
Teşekkür ederim. Click sesinden sonra donmalar bittiı mı acaba? Sağlığa olmlu etki etmiş. WD uygulamasınındaki optimizasyon seçeneklerini kullanabilirsiniz. Performans ve sağlığa olumlu etkisi olur.
Ayrıca HDD Sentinel sağlık ve performans raporu ve altındaki değerlendirmeyi atabilir mısınız?
Teşekkür ederim. Click sesinden sonra donmalar bittiı mı acaba? Sağlığa olmlu etki etmiş. WD uygulamasınındaki optimizasyon seçeneklerini kullanabilirsiniz. Performans ve sağlığa olumlu etkisi olur.
Ayrıca HDD Sentinel sağlık ve performans raporu ve altındaki değerlendirmeyi atabilir mısınız?
Evet donmalar kesildi diyebilirim şuana kadar ki olan süreç için. Optimizasyonları deneyeceğim ama sanırım sorunum çözüldü diyebilirim. Yardımınız için teşekkür ediyorum. Son olarak istediğğiniz rapor bu olsa gerek,