HDD çok sıcak

350379

Hectopat
Selam arkadaşlar dün PC'yi açarken babamın HDD'sinde chkdsk yapması gerekiyordu. Yaptıktan sonra bir de HD Tune ile taratmak istedim ve program HDD derecemin 58 olduğunu gösterdi 2 HDD var biri 58-60 diğeri sabit 49 ben ne yapayım ne önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    15,6 KB · Görüntüleme: 66
Eğer önüne fan koyabiliyorsanız sıcaklığı ciddi anlamda düşürür. Kendi HDD'min önünde 2 adet 12 CM fan mevcut 40 dereceyi geçemedim daha yükte. HDD soğutucular satılıyor ayrı olarak, tercih edebilirsiniz.

Eğer önüne fan koyabiliyorsanız sıcaklığı ciddi anlamda düşürür. Kendi HDD'min önünde 2 adet 12 cm fan mevcut 40 dereceyi geçemedim daha yükte. HDD soğutucular satılıyor ayrı olarak, tercih edebilirsiniz.

Zaten PCM eski belki daha önceki konularıma bakarsanız orada yazdım yani boşuna masrafa gerek yok Pazartesi gününden itibarende derslere başlayacağım.

1tane egzoz fanı olan kasa kullanıyorum. Bende de çok sıcak oluyor. Ama 10 senedir bozulmadı. Hızda falanda değişiklik yok.

Masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız, yaz aylarında fan takılması önerilir. Bilgisayarda HDD'nin devamlı çalışmasını sağlayacak işlemlerden uzak durun. Disk birleştimesi, AV taraması, kopyalama, yazma ve yedek işlemleri gibi. Kapağını açıp harici bir fan, pervane ile soğutun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı