HDD değişimi sonrası Windows lisansı nasıl kullanılır?

Rustyn

Kilopat
Öncekikle merhabalar. MSI GE60 2OE Dizüstü Bilgisayara sahibim ve harddiski ölmek üzere neredeyse okuma yazma değerleri vs. çok düştü. Yeni harddisk olarak Seagate Barracuda 1TB 7200RPM almayı düşünüyorum ama araştırdığım kadarıyla HDD değişimi sonrası bilgisayarımda bulunan Windows işletim sistemimi kaybediyormuşum. Benim buradaki sorunum Windows işletim sistemim olan Windows 8 Single Language'yi yeni harddiske orijinal bir şekilde nasıl kurabilirim veya nasıl aktarabilirim? Böyle bir şansım var mı acaba? Yeniden kurulumda Lisans Kodu gerekir mi ve gerekirse de nereden bulabilirim?

Çözüm
Cihazınızın üzerinde OEM lisans mevcut. Lisans anakart değişmediği sürece kaybolmaz. İstediğiniz kadar HDD veya SSD değiştirin. Yeni alınan HDD'yi tak temiz bir kurulum yap. Tabi Windows 8 Single Language sürümünü kurman gerekiyor. Cihaz internete bağlanır bağlanmaz lisansı etkinleştirme yapacaktır.
Tavsiye olarak disk klonlamayla falan uğraşma temiz kurulum 15 dk sürüyor. Hem zamandan kazanırsın hem de daha düzgün bir çalışan sistem kurmuş olursun.
Merhaba. İnternette HDD'den SSD'ye veya HDD'e disk klonlama programları vardır, kopyalamada bunları kullanırsınız, USB portundan USB adaptörlü HDD'i harici olarak çalıştırırken örneğin. Ama daha önemlisi anakartın BIOS'u, bu yeni aldığınız HDD'in firmware'yi (Firmanın gizli yazılımını) onu taktığınızda, içteki klonlanmış haliyle anakartın BIOS'undan hemen tanımasıdır. Tanımazsa eğer yeni bir windows işletim sistemi kurulumu yapılırken mutlaka tanıtılmasının gerekeceğidir.

Takılır takılmaz BIOS'da görünür ve aygıt yöneticisinde HDD olarak kendi markasıyla göründüğünde (Görünmese bile özellikler > yazılım güncelleme kısmından aygıt yöneticisi için gerekli olan yazılım netten indirilebilir) büyük sıkıntı olamaz zaten, içinde klonlanmış eski windows'uyla onu böylece mevcut lisansıyla yine kullanabilirsiniz.

Başka özelliklerde veya markadaki bir laptopa, bu klonlanmış haliyle takılsaydı bu işlem imkansız olurdu, ancak ayni laptopta ayni bileşenlerden yalnız biri (HDD) özellik veya markasını değiştirmiş olacaktır. Onun bu BIOS duvarından kurulumsuz otomatik BIOS tanıma özelliğiyle geçebilmesi aslında herşeyi çözebilecektir.

Klonlanmış olacağından ; booting (başlangıçta nereden ve nasıl başlayacağı) ve diğer firmware yazılımları da klonlanmış olarak bu yeni diskte yer alacağından diğer bileşenlerin bu yüzden tanınmayıp çalışmaması veya bir hata gösterme olasılığı , HDD 'in BIOS'tan tanınıp tam geçmesinden sonra da başka sorun olmaması beklenir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Cihazınızın üzerinde OEM lisans mevcut. Lisans anakart değişmediği sürece kaybolmaz. İstediğiniz kadar HDD veya SSD değiştirin. Yeni alınan HDD'yi tak temiz bir kurulum yap. Tabi Windows 8 Single Language sürümünü kurman gerekiyor. Cihaz internete bağlanır bağlanmaz lisansı etkinleştirme yapacaktır.
Tavsiye olarak disk klonlamayla falan uğraşma temiz kurulum 15 dk sürüyor. Hem zamandan kazanırsın hem de daha düzgün bir çalışan sistem kurmuş olursun.

Çözüm
Cevaplarınız için teşekkürler birde benim şöyle bir sorum olacak HDD'nin ömrü şu an düşündüğümden de az.Dediklerinizi yapmaya çalışabilirim fakat daha emin olmak açısından ben PC'mi Vatanbilgisayar'a götürsem orda bu işlemi halledebilirlermi acaba ?Birde ben bu işlemi tek başıma yaparsam Windows 8 SL indirmesini nasıl yapabilirim ?

Windows 8.1 ISO dosyasını indirmek için;

Windows 8.1 ISO Dosyası

Windows 8.1 USB'si oluşturmak için;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows 8.1 temiz kurulum yapmak için;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk linkten cihazınıza uygun olan sürümünü indirip videodaki adımları takip edin.

Son düzenleme:

Eğer windows'u mail hesabınızla açarsanız windows ürün anahtarı mailinize bağlanıyor bildiğim kadarıyla. Formattan sonra yine windowsta mailinizi açarsanız key aktifleşir ve aynı şekilde kullanmaya devam edersiniz. Anlattığımda yanlış yerler olabilir, nasıl yapıldığını tam hatırlamıyorum. Alttaki linke bir bakın isterseniz.

How to link your Windows 10 product key to a Microsoft account

Benim İşletim sistemim Win 8 SL ama 8 ile 8.1 arasında fark yokmudur ? yada 8.1 de bende mi gözükmüyor acaba ? Biraz fazla uzattım konuyu ama kesin emin olmak istiyorum :/.Ayrıca 2. videodaki kurulumda Lisansı otomatik onaylaması için Ethernet Kablosu ile mi bağlamam lazım? (Bu son sorumdu büyük ihtimalle )

Son düzenleme:
Sıkıntı orada başlıyor zaten Windows 8'in bırakın SingleLanguage'yi hiç bir ISO dosyasını bulamıyorum microsoft sayfasında ve tarama motoruna yazınca da çıkmıyor .Benimde sormak istediğim şey 8 yerine 8.1 SL kursam bir sıkıntı çıkarmı acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…