HDD değişimi sonrası Windows lisansı nasıl kullanılır?

Rustyn

Kilopat
Öncekikle merhabalar. MSI GE60 2OE Dizüstü Bilgisayara sahibim ve harddiski ölmek üzere neredeyse okuma yazma değerleri vs. çok düştü. Yeni harddisk olarak Seagate Barracuda 1TB 7200RPM almayı düşünüyorum ama araştırdığım kadarıyla HDD değişimi sonrası bilgisayarımda bulunan Windows işletim sistemimi kaybediyormuşum. Benim buradaki sorunum Windows işletim sistemim olan Windows 8 Single Language'yi yeni harddiske orijinal bir şekilde nasıl kurabilirim veya nasıl aktarabilirim? Böyle bir şansım var mı acaba? Yeniden kurulumda Lisans Kodu gerekir mi ve gerekirse de nereden bulabilirim?

Çözüm
Cihazınızın üzerinde OEM lisans mevcut. Lisans anakart değişmediği sürece kaybolmaz. İstediğiniz kadar HDD veya SSD değiştirin. Yeni alınan HDD'yi tak temiz bir kurulum yap. Tabi Windows 8 Single Language sürümünü kurman gerekiyor. Cihaz internete bağlanır bağlanmaz lisansı etkinleştirme yapacaktır.
Tavsiye olarak disk klonlamayla falan uğraşma temiz kurulum 15 dk sürüyor. Hem zamandan kazanırsın hem de daha düzgün bir çalışan sistem kurmuş olursun.
2.

Doğrudur Microsoft desteği yok Windows 8 için. Siz Windows 8.1 Single Language yükleyin. Etkinleştirme olacaktır zaten.
Ben siz sadece Windows 8 kurmak istiyorsunuz diye söyledim. Yoksa cihazdaki OEM ürün anahtarı Windows 8.1 Single Language içinde uygundur.

Yıl geçmiş ama benim ki ilk aldigımda 8.1'di ben onu 10A yükselttim bana bir secim falan mı sunacak.

Şuan Windows 10’un hangi sürümünü kullanıyorsunuz? İmaj dosyasını USB üzerine Rufus ile yazdırma yaparsanız hangi sürüm kurulsun diye soracaktır. Yok Windows Media Creation Tool ile yazdırma yaparsanız hangi sürüm varsa onu yazdıracaktır. Şuan hangi sürümü kullanıyorsanız onu kurun. İnternet bağlantısı olduğu zaman lisans otomatik etkinleşecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı