HDD disk önerisi

Bütçe
Fazla pahalı olmasın

rexanta

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
ST1000LM035-1RK172
Ben oyunları falan harici HDD'ye kurup orada oynuyorum; içinde bilgilerim falan da var ama 1 TB yetmiyor şu an o yüzden yeni bir harici HDD alacağım. Şu anki kullandığım ST1000LM035-1RK172 modelinde HDD'im var fakat şu an fiyatı gereksiz aşırı pahalı ama çok iyi işimi görüyor. Buna benzer harici, oyunlar oynadığımda çok fazla etki yaratmayacak 1 TB varsa daha üstü depolamaya sahip HDD önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci el sağlık değerlerine bakılmış bir disk alabilirsin. Elindeki disk zaten öyle çok özel bir seri vs. değil anladığım kadarıyla. Genelde 2. el diskler güvenli limanımdır. Uzun süreler sıkıntı çıkarmayan bir disk genelde uzun süre sıkıntı çıkarmadan çalışmaya devam ediyor. Sıfır alacağın diskler ise daha sürpriz yumurta olur. Sağlam gelip gelmeyeceği, hatta yenilenmiş diye satılan bir disk olup olmayacağı bile belli olmuyor.

İkinci el sağlık değerlerine bakılmış bir disk alabilirsin. Elindeki disk zaten öyle çok özel bir seri vs. değil anladığım kadarıyla. Genelde 2. el diskler güvenli limanımdır. Uzun süreler sıkıntı çıkarmayan bir disk genelde uzun süre sıkıntı çıkarmadan çalışmaya devam ediyor. Sıfır alacağın diskler ise daha sürpriz yumurta olur. Sağlam gelip gelmeyeceği, hatta yenilenmiş diye satılan bir disk olup olmayacağı bile belli olmuyor.
Özel seri değil diye biliyorum hocam. Galiba dediğiniz gibi bu hddyi çok sevdiğim için ikinci ellerine bakıp alacağım. Bundan başka model tavsiyeniz var mıdır?

Özel seri değil diye biliyorum hocam. Galiba dediğiniz gibi bu HDD'yi çok sevdiğim için ikinci ellerine bakıp alacağım. Bundan başka model tavsiyeniz var mıdır?

Özel olarak yok, sağlık değerlerine ve SATA 3 olmasına özen gösterin sadece, oyunları depolayacağınız için SATA 3 altındaki standartlar yorucu olur. 1TB ve üstünde SATA 2 denk gelmesi zor ama çok nadiren olabiliyor. 1TB altı alacaksanız SATA kaç olduğunu sorun. HDD Sentinel sağlık değerleri ve mümkünse hddtune bad sector testi yapılmış bir disk alırsanız iyi olur. Çoğu kişi hddtune testi uzun sürdüğünden kaçacaktır. Genelde HDD Sentinel oluyor sadece, o da çoğu zaman yeterli bir test oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı