HDD Döngüsel Artıklık Denetimi Hatası

menesozfdn

Hectopat
Eski laptopumun(2008) ekranı kırıldığı için onun 2.5'' HDD'sini şu anda kullandığım laptopa taktım ve 2. dahili bellek olarak kullanmak istedim. Bilgisayara ilk taktıktan sonra Bilgisayarım'da gözüktü. İçinden birkaç resmi kopyaladıktan sonra biçimlendir dedim ancak orada neden öyle yaptığımı hatırlayamasam da 😕 biçimlendirme sayfasını kapattım. Sonrasında bölünmüş diski tek hale getirmek için disk yönetimini açtım ancak görüldüğü üzere hata alıyorum. Bunu nasıl çözebilirim? Biçimlendirmeden önce bölünmüş halde de olsa çalışıyordu.
disk yönetimi 1.png

disk yönetimi 2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kısmen çalışıyordu... CRC hatası genelde donanımsal arızaya işaret eder. HD Tune ile Health kısmından disk sağlığına bakın. Laptop diskleri zaten çabuk bozulur ki 2008 model bir cihazdan çıkan diskin hatasız olmaması çok çok zor bir ihtimal. Diskinizin bozuk küme (Bad Sector) tarlasına dönmüş olması muhtemel.
Kısmen çalışıyordu... CRC hatası genelde donanımsal arızaya işaret eder. HD Tune ile Health kısmından disk sağlığına bakın. Laptop diskleri zaten çabuk bozulur ki 2008 model bir cihazdan çıkan diskin hatasız olmaması çok çok zor bir ihtimal. Diskinizin bozuk küme (Bad Sector) tarlasına dönmüş olması muhtemel.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı