HDD doldukça ne kadar yavaşlar?

183206

Megapat
Makaleler
1
4 yıl önce açılmış bir konuda, Recep Baltaş'ın cevabında HDD'lerin doldukça yavaşladığı yazıyor. Peki ne kadar yavaşlıyor? 1 TB HDD'ye sahibim. Ne kadar doldukça ne kadar yavaşlıyor tahmini olarak? Konuyu hortlatmak istemedim ban yemeyeyim diye.

4 yıl önce açılmış bir konuda, Recep Baltaş'ın cevabında HDD'lerin doldukça yavaşladığı yazıyor. Peki ne kadar yavaşlıyor? 1 TB HDD'ye sahibim. Ne kadar doldukça ne kadar yavaşlıyor tahmini olarak? Konuyu hortlatmak istemedim ban yemeyeyim diye.

HDD'nin doluluk oranı kırmızıya gelmedikçe çok yavaşlayacağını sanmıyorum.

P300 HDD var. Yarısı doldu diyelim, % kaç yavaşlar?
Yarısının dolmasıyla ne gözle görülür pratikte ne de sentetik kullanımda bir performans kaybı yaşarsınız. Ancak yarısı bir sınırdır diyebiliriz. 1 TB'lık bir HDD'de 350-400 GB boş alan kalması sonucu dikkat ettiğinizde fark edebileceğiniz bir performans düşüşü gözlemlersiniz. Boş alan 200'lere indiğindeyse diskin yavaşladığı rahatça fark edilir. Bu modelden modele değişir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı