Çözüldü HDD düşük yazma hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

398708

Hectopat
SSD veya HDD modeli
Western Digital 1tb
Elimde 1TB HDD var, normalde düzgün bir şekilde çalışıyordu .daha sonra uzun bir aradan sonra Cyberpunk yüklemeyi karar verdim .SSD'mde yer olmadığından HDD'ye yüklemeyi planladım, HDD bomboş ,yüklemeye çalıştığımda 1.8MB ile 2.0 MB arasinda yazdığını gördüm. acaba ne yapabilirim? Biçimlendirsem düzelir mi ne önerirsiniz?

Kopyalama yaparken eğer kopyalamanın işlediği dosyalar çok küçük parçalar halinde ise o anda yazma işlemi yavaş olabilir. Bu durum HDD'lerdeki IOPS değerinin çok düşük olmasından kaynaklıdır. Fakat kopyalama işlemini tek parça bir dosya ile de çok yavaş gerçekleştiriyorsanız bir problem olması muhtemel. Benim tavsiyem önce biçimlendirip deneyin. Eski bir HDD ise Low Level Format'ı da deneyebilirsiniz fakat bu işlemde dikkatli olmanızda fayda var.

Kopyalama yaparken eğer kopyalamanın işlediği dosyalar çok küçük parçalar halinde ise o anda yazma işlemi yavaş olabilir. Bu durum HDD'lerdeki IOPS değerinin çok düşük olmasından kaynaklıdır. Fakat kopyalama işlemini tek parça bir dosya ile de çok yavaş gerçekleştiriyorsanız bir problem olması muhtemel. Benim tavsiyem önce biçimlendirip deneyin. Eski bir HDD ise Low Level Format'ı da deneyebilirsiniz fakat bu işlemde dikkatli olmanızda fayda var.

Nasil yani dikkatli olmamiz derken ne olabilirki?

CrystalDiskMark ile okuma yazma testi yapın, CrystalDiskinfo ile sağlığına bakın.
Yukarıda anlatıldığı gibi anlık 1-2 mb seviyesine inebilir, bu sorun değildir.
CrystalMark ile test edip yükleyebilirmisiniz buraya.
CrystalMarkİnfo programı ilede durumu % kaç ona bakabilirsiniz.
Bu kadar mı iyi zamanlama, tebrikler önce davrandınız :)

Crystalmark ile test edip yükleyebilir misiniz buraya.
Crystalmarkinfo programı ile de durumu % kaç ona bakabilirsiniz.

Abim bir uygulama ile test etmişti hatiramiyorum söyle bir hata almiştik kalite düşük olabilir kusura bakmayin.

Dosya Ekleri

• SmartSelect_20230201_231308_Discord.jpg
    SmartSelect_20230201_231308_Discord.jpg
    121,1 KB · Görüntüleme: 211
CrystalDiskMark ile okuma yazma testi yapın, CrystalDiskinfo ile sağlığına bakın.
Yukarıda anlatıldığı gibi anlık 1-2 mb seviyesine inebilir, bu sorun değildir.

Bu kadar mı iyi zamanlama, tebrikler önce davrandınız :)
Önemli olan arkadaşımızın işi çözülsün zaten artık hepimiz biliyoruz ki windows 10 ile beraber SSD geçmek mecburiyet oldu gibi.

Abim bir uygulama ile test etmişti hatiramiyorum söyle bir hata almiştik kalite düşük olabilir kusura bakmayin.
bad sektör ama siz yinede testinizi yapınız okuma yazma hızınıda görelim windows 10 kullanıyorsanızda en azından 240 gb ssd almanızı tavsiye ederim 350 tl civarlarında sizi rahatlatır en azından bütçeniz var isede önerebiliriz farklı ürünler.

Önemli olan arkadaşımızın işi çözülsün zaten artık hepimiz biliyoruz ki Windows 10 ile beraber SSD geçmek mecburiyet oldu gibi.

Bad sektör ama siz yine de testinizi yapınız okuma yazma hızınıda görelim Windows 10 kullanıyorsanızda en azından 240 GB SSD almanızı tavsiye ederim 350 TL civarlarında sizi rahatlatır en azından bütçeniz var isede önerebiliriz farklı ürünler.

240GB SSD'm var zaten bu diskime oyun yüklemek istemiştim çok düşük yazma oranina sahip olunca merak ettim şu an ne yapmam lazim bu HDD ile biraz daha ideare eder mi Low Level Format idi galiba yapayi mi? Ne önerirsiniz

240GB SSD'm var zaten bu diskime oyun yüklemek istemiştim çok düşük yazma oranina sahip olunca merak ettim şu an ne yapmam lazim bu HDD ile biraz daha ideare eder mi Low Level Format idi galiba yapayi mi? Ne önerirsiniz
Test Sonuçlarını görmek lazim hdtune ile temizleme yapılabilir tabi ama bir diskte badsektör oluştuysa devamı gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı