HDD format sorunu

rapopunzel

Centipat
Öncelikle forumda yeniyim bu yüzden konum yanlış yerdeyse kusura bakmayın. Taşıma imkanınız varsa lütfen doğru yere taşır mısınız?

Biraz uzun yazacağım 1 yıllık sorunum ve defalarca denememe rağmen çözemedim, bu yüzden ilgilenenler okusun.

Devam ediyorum,
Yaklaşık 1 yıl önce diz üstü bilgisayarımın HDD' sinin bulunduğu bölgeye küçük mıknatıslardan deydi ve bilgisayar fişi çekti.
İlk olarak denediğim şey normal bir şekilde format atmaktı. Fakat ne kadar denersem deneyeyim, (bu yaklaşık 1 aylık bir süreç)
Hangi ISO'yu denersem deniyeyim (Linux'dan Mac'e) hiçbir işletim sistemi HDD'ye yazmayı kabul etmedi.
Bende HDD ile alakalı bir sorundur deyip evimde bulunan harici HDD'ye wintousb adlı yazılımla harici HDD'ye Windows 10 ISO'sunu kurdum.
Sistemi açtığımda bilgisayarımdan baktığımda HDD gayet sağlam ve sıkıntısız çalışıyordu çoğu dosyalarımı oraya koyuyorum.
Benim de aklıma harici HDD'den açtığım sistemden eski harddiskime Windows kurmak geldi fakat Windows setupunu açtığımda.
USB'den çalışan sistemden HDD'ye kurulum yapamazsınız gibi bir mesaj çıkıyor.
Aylardır forumları araştırıyorum. Aklınıza gelebilecek her şeyi denedim. Hiçbir şekilde çözüme ulaşamadım.
HDD gitmiş demeyin içinde 100 gbye yakın dosya depolu ve gayet güzel bir şekilde kullanabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mıknatıs cihaza kalıcı bir biçimde zarar vermiş

Sistem ve HDD daha önce format attığınız, deneyimlediğiniz bir sistem mi? UEFI ya da bu tarz bir yapılandırma kaynaklı işlemi tamamlayamıyor olabilir misiniz?

Açıkçası HDD'ye daha önce kendi elimle format atmadım ama 5 6 kere format atıldı önceden

Ekleme: Rufus'tan Yazarken UEFI seçince sistem dosyayı görmüyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı