Çözüldü HDD formatlamadan SSD takılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Merhaba, şu an sistemimde Windows 10 kurulu bir HDD var orijinal ürün anahtarıyla beraber. Aldığım SSD'nin içine Windows 10'u temiz bir kurulum ile kurmak istiyorum. HDD'yi formatlamadan kurabilir miyim? Bir de HDD'yi sökmem gerekiyor mu? Boot ayarlarından SSD'yi 1. sıraya alırsam çözülür diye düşünüyorum. Bir de ürün anahtarını SSD deki Windows'a nasıl geçirebilirim?

Son düzenleme:
Çözüm
Sorun olmaz hocam format ekranında SSD'yi seçip SSD'nin içerisine kuracaksınız Windows'u.

HDD'yi depo olarak kullanacaksanız formattan sonra bilgileri alır biçimlendirirsiniz.

Bilgisayarın açılışında veya kullanımda sorun yaratmaz aynı işlemi yaptım.
Hayır hocam C ve D olarak ayrık değil. Birkaç oyunu SSD'ye geçireceğim onun dışındaki oyunlar kalacak. Lakin aklıma bir soru takıldı, SSD'ye Windows 10'u kurduktan sonrasında HDD gözükmüyormuş ve bu nedenle diski biçimlendirmek gerekiyormuş. HDD'nin SATA kablosunu söküp SSD'ye Windows kurduktan sonra geri taksam böyle bir işlemi yapmama gerek kalır mı?

MBR disk biçimlendirmesine sahip eski sistemler için geçerli bu. Eğer şu anda kullanmakta olduğunuz HDD GPT dosya düzenine sahipse hiçbir sorun yaşamazsınız.

MBR disk biçimlendirmesine sahip eski sistemler için geçerli bu. Eğer şu anda kullanmakta olduğunuz HDD GPT dosya düzenine sahipse hiçbir sorun yaşamazsınız.
Hocam HDD özelliklerinden bakıyorum lakin GPT mi MBR mi olduğunu anlayamadım, nasıl bakabilirim tam olarak? Modeli Toshiba DT01ACA100

Hocam HDD özelliklerinden bakıyorum lakin GPT mi MBR mi olduğunu anlayamadım, nasıl bakabilirim tam olarak? Modeli Toshiba DT01ACA100.

Bilgisayarım sağ tık -> Aygıt Yöneticisi -> disk sürücüleri -> diske sağ tık -> özellikler -> birimler" yolunu izleyerek diskin MBR mi GPT mi olduğunu anlayabilirsin.

Bilgisayarım sağ tık -> yönet -> disk yönetimi -> diske sağ tık -> özellikler -> birimler" yolunu izleyerek diskin MBR mi GPT mi olduğunu anlayabilirsin.
Oradan baktım lakin orası tamamen boş gözüküyor, disk yönetimi kısmında da disk NTFS olarak gözüküyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı