HDD gözükmüyor

fenixqn3

Decapat
Dün SSD gözükmüyordu, HDD çıkartıp tekrar Windows kurulumu yaptım şimdi SSD sorunsuz çalışıyor fakat HDD gözükmüyor. Disk yönetimine baktım yok. Boot ayarlarında 2. sırada HDD var. Anakart modelim H81M-DS2. Hem HDD'yi hem SSD'yi SATA 3'e taktım. HDD'yi SATA 2'ye mi takmalıyım?
SSD'deki diskimin adı C olmuş. HDD'de de C ve E vardı bunla alakalı olabilir mi?
Aygıt yöneticisinde de gözükmüyor.

Son düzenleme:
2 gün önce HDD alıp takmıştım ve görünmemişti. Anakartta farklı SATA girişlerine bağladım yine görünmedi. Daha sonra biraz araştırma yaptım ve öğrendim ki HDD'ye harf atamam gerekiyormuş. Boot ayarında varsa sanıyorum sana isim atamak gerekiyor. Tam nasıl atandığını yazan yeri biliyorum fakat şu an işteyim o yüzden yardımcı olamam. Sadece belki kendin bulabilirsin diye yazıyorum. Ben CMD'den komut yazarak yapmıştım.

Söylediğim durum senin konuyla hiç alakalı olmayabilir fakat konuyu görünce aklıma bu geldi.

1-CMD ye girin.

2-Ekrana "diskpart" yazın.Enter'a basın.

3-Yine ekrana "list disk" yazın.

4-Çıkan listede hdd nizi bulun.(boyutundan anlaşılır.)Hdd nizin sol yanında örneğin "Disk 1" yazar.(buradaki 1 örnektir değişebilir onu siz boyutunuzdan hdd nizi anlayarak hangisi olduğunu bulursunuz.)

5-Sonra "select disk" yazın.

6-Sonra "clean" yazın.(clean yazarsanız hdd formatlanır bunu unutmayın ! clean yazmak zorunda değilsiniz.)

7-Sonra "create partition primary" yazın.

8-Sonra "select partition 1" yazın.(bu bir yine disk numarasıdır unutmayın !)

9-Sonra "active" yazın.

10-Sonra "format fs=fat32" yazın.(buradaki fat32 ye takılmayın öncelikle diske bir dosya türü atayalım sonra NTFS'ye geçişi çok kolay.)

İşlem bittikten sonra hata alabilirsiniz fakat aldırmayın CMD den çıkın.

Bu işlemleri sırasıyla yaptıktan sonra Bilgisayarım'a sağ tıklayıp "Yönet" diyin.Açılan pencerede solda disk yönetimi var.Oraya tıklayın ve oradan hdd nizi bulun.Hdd nizin yanında "RAW" yazar gelip sağ tıklayın ve "Biçimlendir" yazısına tıklayın.Çıkan ekranda "Dosya Biçimi" yazan yerdeki seçeneklerden "NTFS" yi seçip biçimlendirin.

Bu işlem de tamamlandıktan sonra aynı biçimlendirme yaptığımız gibi Hdd nizin üstüne sağ tıklayın ve "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir" yazısına basın ve oradan harf atayın.Yalnız dikkat edin harf başka bir sürücü ile çakışmasın.

ben bu şekilde halletmiştim

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı