HDD içerisinde Windows nasıl silinir?

Makaleler
13
Arkadaşlar şu an HDD'de Windows var. Ben yeni SSD sipariş ettim o geldiğinde Windows'u ona kuracağım, HDD'de sadece Windows'u silmek istiyorum çünkü oyunlarım falan var içinde, nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arzu ederseniz SSD satın aldıktan sonra içine işletim sistemini kurarsınız ve akabinde kurduğunuz işletim sisteminin içinden eski işletim sistemine ait dosyaları diski biçimlendirmek suretiyle silebilirsiniz. Bir diğer yöntem de yeni depolama birimine kurulum yaparken, disk yönetimi sayfasına geldiğinizde eski HDD verilerini oradan da silebilirsiniz. Bu kısmı size kalmış.

Oyunlarınızı harici bir diske kopyalayın, harici diskiniz yoksa SSD'ye Windows kurduktan sonra SSD'ye kopyalayın. SSD'ye sığmıyorsa diskinizin "D" sürücüsüne kopyalayın "D" sürücüsü yoksa Disk Yönetiminden "D" sürücüsü oluşturun ve sonra kopyalayın. Yani yeterli bilgi vermezseniz kimse sizin için bir senaryo oluşturamaz.

Hocam daha ne yazayım? Bir adet HDD var bir adet SSD aldım oyunlar sığmaz. SSD 120 GB'lık, yani HDD'ye format atamam oyunlarım silinecek. Sadece içindeki Windows'u kaldırmanın bir yolu yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam daha ne yaziyim Bir adet HDD var bir adet SSD aldım oyunlar sığmaz SSD 120 GB'lık, yani HDD'ye format atamam oyunlarım silinecek sadece içindeki Windows'u kaldırmanın bir yolu yok mu?

Hard Diskinizde "D" birimi varsa oraya kopyalayın. Yoksa Disk Yöneticisinden "D" Birimi oluşturun alternatif olarak Mini Tool Partitation Wizard programıyla da bu işlemleri yapabilirsiniz. İşlemleri yaparken dikkatli olun hata yapma payınız yok. "D" birimi için mümkün olduğu kadar büyük bir alan ayırın. Birimi oluşturup dosyaları kopyaladıktan sonra Mini Tool Partitation Wizard programı ile "D" birimi hariç diğer birimleri silin. Sildikten sonra Extend seçeneği ile diski genişletin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı