HDD ile mining yapmak

Burstcoin gibi bir coine bakıyorsanız depolama biriminin performansı ekstra kazanç sağlamıyor. Ve düzgün bir kazanç sağlamak için 1-2TB yeterli olmaz. Ayrıca bu tür miningde 7/24 operasyon için tasarlanmış server harddiskleri öneriliyor. Tahminimce 300TB'lık bir sistem ile aylık maksimum 300-350TL elde edersiniz. Tabi bu elektrik faturasını eklemeden.
acaba 120 gb lik hardiskler iş görürmü. hurdacıdan 5 10 tl ye alırız 100 200 tane satarız :D
 
acaba 120 gb lik hardiskler iş görürmü. hurdacıdan 5 10 tl ye alırız 100 200 tane satarız :D
O kadar fazla miktarda harddiski bir sistemde çalıştırmak için 20000TL üstünde satılan depolama sunucusu şaseseleri ve pahalı sunucu ekipmanları gerekiyor. Onun dışında, yüksek boyutlu bir kaç harddisk'e göre elektrik kullanımı çok daha fazla olacaktır. Ve onun da dışında hurdacıdan çıkarılan harddiskler, eski harddiskler olacağı için ömürleri uzun olmayacak. O küçük harddisklerden biri ömrünün sonuna geldiğinde mining işlemi duracak. Bu olduktan sonra yeni bir mining işlemine başlamak saatler, hatta günler bile sürebilir.
 
harddisk ya da ssd madenciliği, bitcoin madenciliği gibi yüksek enerji ve donanım isteyen madencilik türünden farklı olarak harddisk üzerinden yapılan madenciliktir. çünkü harddiskler ekran kartıyla kıyaslandığı zaman daha az enerji tüketmektedir. iş kanıtı yerine alan kanıtı kullanılmaktadır. harddisk madenciliğinde hash çözmek için gpu enerjisi değil disk alanından faydalanılmaktadır.

kaynak: harddisk madenciliği | Satoshi Sözlük
 

Yeni konular

Geri
Yukarı