HDD kapanmıyor

Alihan Namazcı

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, bu konu aslında çok önceden beri aklımda kendimce fikir ve çözümler üretip düzelmesini deniyorum ama ne yapıp ne etsem düzelmiyor. 2020'nin sonunda aldığım HDD (Seagate Barracuda 500 GB) aldığım gün en az 4 saat format atmaya çalışmıştık ve sayısız kere format atmıştık, format atmayı becerip bilgisayarı açtıktan sonra HDD'nin aşırı derece sesli bir şekilde ama az az kafa vurduğunu fark ettik neyse dedik bir şey olmaz alıştık buna dedik kullanmaya devam ettik. Ayarlarımızı yaptık oyun indirdim ve azıcık oyun oynadıktan sonra ise bilgisayarı kapatma komutu verdim ama hala kapanmadı ekran gitti ama klavye, mouse, kulaklık ışığı yanıyor, kasanın fanları dönüyor ve hard disk kafa vurmaya devam ediyordu. Ondan sonrada bilgisayarın anakartı bozuldu ama onun sebebi HDD değil biz onu zaten fırınlayarak çalıştırmıştık. Hayırlısı ile geçen ay yeni bir biligisayar aldım ve bunun içinde 480 GB SSD olduğu için ve bu alan bana gerçekten yetmediği için eski bilgisayarımdaki HDD'yi bu bilgisayara takma fikrini düşündüm ve yaptım. Ama dün bir şey fark ettim ve aklıma tekrar geldi bilgisayar benim odamda ve bilgisayarı kapattıktan sonra yatağıma uzandım uyumaya hazırlanıyordum ki "tiik tikk tıkk" sesler geliyor HDD'den yüz ifadem aynen şöyleydi:🤨 Başta ben de anlamamıştım başka bir yerden geliyor sandım kafamı bir daha koydum yastığa ama ses aşırı tanıdık geliyordu ve ses tekrar geldi bu sefer kafamı HDD'ye yakınlaştırıp baktım HDD çalışıyor ama bilgisayar kapalı. Bu konu hakkında yardımlarınızı istiyorum ya da fikirlerinizi 1 aydır bu konuyu düşünmekten çıldıracağım.

PSU düğmesini kapatmayı unutmayın. Benim HDD'me de güç gittiği zaman her an dönüyor.

Öncelikle merhaba, bu konu aslında çok önceden beri aklımda kendimce fikir ve çözümler üretip düzelmesini deniyorum ama ne yapıp ne etsem düzelmiyor. 2020'nin sonunda aldığım HDD (Seagate Barracuda 500 GB) aldığım gün en az 4 saat format atmaya çalışmıştık ve sayısız kere format atmıştık, format atmayı becerip bilgisayarı açtıktan sonra HDD'nin aşırı derece sesli bir şekilde ama az az kafa vurduğunu fark ettik neyse dedik bir şey olmaz alıştık buna dedik kullanmaya devam ettik. Ayarlarımızı yaptık oyun indirdim ve azıcık oyun oynadıktan sonra ise bilgisayarı kapatma komutu verdim ama hala kapanmadı ekran gitti ama klavye, mouse, kulaklık ışığı yanıyor, kasanın fanları dönüyor ve hard disk kafa vurmaya devam ediyordu. Ondan sonrada bilgisayarın anakartı bozuldu ama onun sebebi HDD değil biz onu zaten fırınlayarak çalıştırmıştık. Hayırlısı ile geçen ay yeni bir biligisayar aldım ve bunun içinde 480 GB SSD olduğu için ve bu alan bana gerçekten yetmediği için eski bilgisayarımdaki HDD'yi bu bilgisayara takma fikrini düşündüm ve yaptım. Ama dün bir şey fark ettim ve aklıma tekrar geldi bilgisayar benim odamda ve bilgisayarı kapattıktan sonra yatağıma uzandım uyumaya hazırlanıyordum ki "tiik tikk tıkk" sesler geliyor HDD'den yüz ifadem aynen şöyleydi:🤨 başta ben de anlamamıştım başka bir yerden geliyor sandım kafamı bir daha koydum yastığa ama ses aşırı tanıdık geliyordu ve ses tekrar geldi bu sefer kafamı HDD'ye yakınlaştırıp baktım HDD çalışıyor ama bilgisayar kapalı. Bu konu hakkında yardımlarınızı istiyorum ya da fikirlerinizi 1 aydır bu konuyu düşünmekten çıldıracağım.

Bilgisayar kapalıyken harbiden çalışıyor mu?

Bilgisayar kapalıyken harbiden çalışıyor mu?
Harbiden çalışıyor yalan borcum yok. 😂 Hatta baya yakınlaşırsamdiksin dönme sesi geliyor.
PSU düğmesini kapatmayı unutmayın. Benim HDD'me de güç gittiği zaman her an dönüyor.

Anca öyle oluyor zaten. Yoksa sonsuza kadar dönüyor boş boş kafa vuruyor ama insan meraklanmıyor ve düşünmüyor değil.

Anca öyle oluyor zaten. Yoksa sonsuza kadar dönüyor boş boş kafa vuruyor ama insan meraklanmıyor ve düşünmüyor değil.
Hocam HDD'ye güç gittiği için dönmesi devam ediyor. Merak etmeyin herkeste öyle.

O zaman kafa vurmasıda normaldir değil mi hocam?

Şaka mı diyorsun hiç normal değil, çok anormal bir durum bu olan. Molex ile 12 Volt SATA güç soketi al öyle denemeye çalış sorun çözülecektir. Yani bir tarafı Molex diğer HDD'ye giren tarafı SATA 12 Volt ucu. Doğalmış gibi yorum yapmayın hayatım da böyle bir şey yaşamadım, duymadım. Anakart da yine sıkıntı olabilir.

Öncelikle merhaba, bu konu aslında çok önceden beri aklımda kendimce fikir ve çözümler üretip düzelmesini deniyorum ama ne yapıp ne etsem düzelmiyor. 2020'nin sonunda aldığım HDD (Seagate Barracuda 500 GB) aldığım gün en az 4 saat format atmaya çalışmıştık ve sayısız kere format atmıştık, format atmayı becerip bilgisayarı açtıktan sonra HDD'nin aşırı derece sesli bir şekilde ama az az kafa vurduğunu fark ettik neyse dedik bir şey olmaz alıştık buna dedik kullanmaya devam ettik. Ayarlarımızı yaptık oyun indirdim ve azıcık oyun oynadıktan sonra ise bilgisayarı kapatma komutu verdim ama hala kapanmadı ekran gitti ama klavye, mouse, kulaklık ışığı yanıyor, kasanın fanları dönüyor ve hard disk kafa vurmaya devam ediyordu. Ondan sonrada bilgisayarın anakartı bozuldu ama onun sebebi HDD değil biz onu zaten fırınlayarak çalıştırmıştık. Hayırlısı ile geçen ay yeni bir biligisayar aldım ve bunun içinde 480 GB SSD olduğu için ve bu alan bana gerçekten yetmediği için eski bilgisayarımdaki HDD'yi bu bilgisayara takma fikrini düşündüm ve yaptım. Ama dün bir şey fark ettim ve aklıma tekrar geldi bilgisayar benim odamda ve bilgisayarı kapattıktan sonra yatağıma uzandım uyumaya hazırlanıyordum ki "tiik tikk tıkk" sesler geliyor HDD'den yüz ifadem aynen şöyleydi:🤨 başta ben de anlamamıştım başka bir yerden geliyor sandım kafamı bir daha koydum yastığa ama ses aşırı tanıdık geliyordu ve ses tekrar geldi bu sefer kafamı HDD'ye yakınlaştırıp baktım HDD çalışıyor ama bilgisayar kapalı. Bu konu hakkında yardımlarınızı istiyorum ya da fikirlerinizi 1 aydır bu konuyu düşünmekten çıldıracağım.

Benim de bilgisayarım kapanmıyordu SSD vardı bende de aynı olaylar oluyordu gittim Windows 10'dan 7'ye format attım zaten 10 PC mi yoruyordu iyi oldu.

Şaka mı diyorsun hiç normal değil, çok anormal bir durum bu olan. Molex ile 12 Volt SATA güç soketi al öyle denemeye çalış sorun çözülecektir. Yani bir tarafı Molex diğer HDD'ye giren tarafı SATA 12 Volt ucu. Doğalmış gibi yorum yapmayın hayatım da böyle bir şey yaşamadım, duymadım. Anakart da yine sıkıntı olabilir.

Hocam dediklerinizden bir şey anlamadım ama araştıracağım şimdi. Anakarttan olduğunu düşünmüyorum şahsen çünkü 2 tane farklı anakartta denendi bu HDD ama hala böyle ve cidden şaka yapmıyorum kafa vurma sesi kulaklık takıkken bile duyulabiliyor.
Benim de bilgisayarım kapanmıyordu SSD vardı bende de aynı olaylar oluyordu gittim Windows 10'dan 7'ye format attım zaten 10 PC mi yoruyordu iyi oldu.

Ben şahsen Windows 10'un Windows 7'den görünüş ve performans olarak daha iyi olduğunu düşünmüyorum ama her zaman baş tacımdır Windows 7.Konu dışında ama olsun 😄

Hocam dediklerinizden bir şey anlamadım ama araştıracağım şimdi. Anakarttan olduğunu düşünmüyorum şahsen çünkü 2 tane farklı anakartta denendi bu HDD ama hala böyle ve cidden şaka yapmıyorum kafa vurma sesi kulaklık takıkken bile duyulabiliyor.

Ben şahsen Windows 10'un Windows 7'den görünüş ve performans olarak daha iyi olduğunu düşünmüyorum ama her zaman baş tacımdır Windows 7.konu dışında ama olsun 😄

Hayır arkadaş bu durumun normal olduğunu yazmış ona dedim şaka mı yapıyorsun diye size değil yani. Diyorum ki çare olarak, belli ki giden bir akım var az veya çok HDD donanımına. Onu hangi kablo ile besliyorsan çıkart farklı bir Molex olan 4 uçlu bu dediğim, Molex olarak adlandırılır, PSU'dan direk gelir yine ona netten ya da bilgisayarcıdan Molex'e takılacak HDD güç kabloları satılıyor alıp o aparatı takıp bir de böyle denemeni tavsiye ediyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı