- Makaleler
- 3
Diğer bilgisayarımdaki 1 TB boşta duran HDD'yi kendi bilgisayarıma takmak istiyorum. Bu kablolardan anlamadım ikisi aynı yoldan gidiyorlar gibi. Nasıl kendi bilgisayarıma bağlayabilirim?
Eki Görüntüle 2407477Eki Görüntüle 2407478
Diğer bilgisayarımdaki 1 TB boşta duran HDD'yi kendi bilgisayarıma takmak istiyorum. Bu kablolardan anlamadım ikisi aynı yoldan gidiyorlar gibi. Nasıl kendi bilgisayarıma bağlayabilirim?
Eki Görüntüle 2407477Eki Görüntüle 2407478
Aynı kabloları bilgisayarına tak. Sağdaki her PSU da bulunur soldaki kabloyu bilgisayarına bağlayacaksın. Yani o kabloyu al oradan sök ve anakartının SATA portlarından birine tak
Soldaki SATA kablosu
Sağdaki SATA güç kablosu.
Kabloları girişlerine takacaksın öyle bırakacaksın.
Sata güç kablosundan bahsediyorsun, çıkar birşey olmaz hepsine güç gidiyor.Ben sadece bir diski bağlamak istiyorum fakat benim çıkarmak istediğim HDD'ye giden kablo ikiye ayrılmış, diğer SSD de aynı kabloya bağlı.
SATA güç kablosundan bahsediyorsun, çıkar bir şey olmaz hepsine güç gidiyor.
PSU'dan çıkan aynı kabloyu takabilirsiniz.Anladım tamamdır. Görseldeki siyah olan kabloyu benim kasamda yerine takacağım değil mi? Benim kasamda gücü hangi kablodan alacak?
SSD'yi sökmüş olabilir misiniz ?Bende toplamda 3 tane disk var. Bir SSD, iki tane HDD var.
Eki Görüntüle 2407668
Bilgisayarımda dördüncü disk yerini bulamadığım için D diskini çıkartıp yerine 1 TB takmak istediğimi taktım bilgisayar şu hatayı verdi:
Eki Görüntüle 2407669
Neden böyle bir hata verdi? Windows'un kurulu olduğu C diskini çıkarsam anlarım hata vermesini fakat D diskini çıkardım neden böyle oldu anlamadım.
@fercklenn Bakar mısınız?
SSD'yi sökmüş olabilir misiniz?
İşletim sisteminin kurulu olduğu disk.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.