HDD kaynaklı FPS düşmesi normal mi?

Vulpisx

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese selam forumda yeniyim. Konuyu doğru mu açtım bilmiyorum ama ben bir problemim var. Yaklaşık 4 gün önce 2. El bir toplama PC aldım ve 1 TB HDD'si vardı. Bunu bile bile aldım. Çok geç yüklenmesi vs konularını geçiyorum oyunlarda da problem var. Mesela LoL'de 100 120 FPS arası alırken örneğin 2 dk öyle oynuyorsam oyunun kalanı 40 50 FPS ve kasıyor. Keza bugün CS2'yi indirdim aynı sorun onda da vardı. Araştırmalarım sonucu sorunun HDD'den olduğunu öğrendim ve Hi-Level marka bir SSD sipariş verdim. Sistem biraz eski fakat testler sonucu FPS değerleri gereğinden düşük yani ani bir düşüş var.

i5 3470.
GTX 1650.
4+4 1666MHRZ RAM.

Bu konu ile ilgili doğru cevaplarınızı bekliyorum SSD'yi takınca düzelir mi sizce?

1500/1500 HDD'nin okuma ve yazması.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle herkese selam forumda yeniyim. Konuyu doğru mu açtım bilmiyorum ama ben bir problemim var. Yaklaşık 4 gün önce 2. el bir toplama PC aldım ve 1 TB HDD'si vardı. Bunu bile bile aldım. Çok geç yüklenmesi vs konularını geçiyorum oyunlarda da problem var. Mesela LoL'de 100 120 FPS arası alırken örneğin 2 dk öyle oynuyorsam oyunun kalanı 40 50 FPS ve kasıyor. Keza bugün CS2'yi indirdim aynı sorun onda da vardı. Araştırmalarım sonucu sorunun HDD'den olduğunu öğrendim ve Hi-Level marka bir SSD sipariş verdim. Sistem biraz eski fakat testler sonucu FPS değerleri gereğinden düşük yani ani bir düşüş var.

i5 3470.
GTX 1650.
4+4 1666MHRZ RAM.

Bu konu ile ilgili doğru cevaplarınızı bekliyorum SSD'yi takınca düzelir mi sizce?

1500/1500 HDD'nin okuma ve yazması.
Şimdiden teşekkürler.

Hocam benim tahminim sistem özellikleri eski ve siz 2.el almışsınız şimdi oyun başında yüksek FPS maç sonuna doğru düşük FPS demek büyük ihtimal işlemci ve ekran kartı çok ısındıysa bunlar olur HDD veya SSD bu konuyla yani ilk başta yüksek FPS daha sonra düşük FPS çok alakalı değil.

Sistemi SSD ye kurmanız çok farkettirir.
Bunu düzelme olarak alıyorsanız cevap : Düzelir.

@832681 düşünce bırakmakta kesinlikle haklısın.
@832681 in yukarıdaki mesajında söylediği gibi ısınma sorunları temel sorun olmalı.
Macun falan değiştirmek lazım.

Sistemi SSD ye kurmanız çok farkettirir.
Bunu düzelme olarak alıyorsanız cevap : Düzelir.

@832681 düşünce bırakmakta kesinlikle haklısın.
@832681 in yukarıdaki mesajında söylediği gibi ısınma sorunları temel sorun olmalı.
Macun falan değiştirmek lazım.
hocam sizde haklısınız aslında ama ilk başta fps yüksek daha sonra düşmesi hdd problemi olacağını sanmıyorum.

Hocalarım durum şöyle, zaten işlemci be ekran kartını yoracak oyunlar oynamıyorum. Zira oyuna giriyorum 10 dakika sonra 40 50ye düşüyor ayarları kısıyorum durum yine aynı sonra kendi kendine tekrar düzeliyor. Anlayamıyorum sorunu. SSD yarın gelecek takıp bi öyle bakacağım.

Evet hocalarım bi test yaptım bu oyunda konudaki sıkıntı olmadı fps düşmedi ama sıcaklıklarım şu şekilde:

Oyun başı 60 70 derece arası
Oyunun 20. Dakikası ise 80 85 arası geziyordu oyun da LoL

İşlemci kaynaklı diye düşünmekteyim. İşlemci eski bir de termal macun kontrolü yapacağım. Eğer yenilersem sıcaklıklarda biraz düşüş olur mu?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı