HDD kendi kendine çıkıp giriyor

ashsekbasi

Centipat
Selamlar.
Yaklaşık 3 aydır yaşadığım bi' problem, hard diskim bilgisayardan bağlantısını kopartıp geri okuyor kendi kendine, bazen bağlantısını kesince gelmiyor, bil kabloları bir kaç kez tak çıkart yapınca okuyor ve sürekli oluyor, çözümünü bilen var mı?

3 ihtimal var. Ya anakart soketinde sıkıntı var, ya hdd soketinde ya da kabloda.
En kuvvetli ihtimal kabloda bir sıkıntı var ve temassızlık yapıyor.
Dahili ise sata kablosu, harici ise harici sata kablosu bulun birinden ve test edin.
Eğer sorun kalmazsa yeni kablo alırsınız olur biter.
Ayrıca HDD'yi alıp başka bir bilgisayarda da deneyebilirsiniz sorun devam ediyor mu diye.

3 ihtimal var. Ya anakart soketinde sıkıntı var, ya hdd soketinde ya da kabloda.
En kuvvetli ihtimal kabloda bir sıkıntı var ve temassızlık yapıyor.
Dahili ise sata kablosu, harici ise harici sata kablosu bulun birinden ve test edin.
Eğer sorun kalmazsa yeni kablo alırsınız olur biter.
Ayrıca HDD'yi alıp başka bir bilgisayarda da deneyebilirsiniz sorun devam ediyor mu diye.
birazdan gidip yeni bi kablo alıp deniycem

Hocam kabloda marka yok bir şey yok. Yan baksak kırılacak gibi duruyor :)
Sorunun kablodan kaynaklandığın emin olunca şunun gibi kaliteli bir kablo alıp keyfinize bakın.
Aktif olarak kullandığım kablodur.

Sorunun kablodan kaynaklandığın emin olunca şunun gibi kaliteli bir kablo alıp keyfinize bakın.
evet kabloda çentik mi deniyordu ne tık diye oturtma şeysi ondan yoktu şimdi bilgisayarcıya gittim dediğinin aynısını aldım taktım şimdi gelişmelerden haber vericem

Dahili / harici HDD?
Toshıba P300 HDWD320UZSVA 2tb 7200RPM 256MB 3.5'' Sata 3 Harddısk şu tip bi şey ama bu değil

malesef sorunu çözmedi yeni kablo

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı