HDD kullanıldıkça bozulur mu?

Erişirsin benim 2009'dan kalma dosyalarım duruyor arada ödemediğim de oldu.

Anladım teşekkür ederim o zaman gdrive alacağım zaten HDD'de saklamaktan da daha mantıklı.

Anladım teşekkür ederim o zaman gdrive alacağım zaten HDD'de saklamaktan da daha mantıklı.

önemli: 1 Haziran 2021 itibarıyla, 2 yıl veya daha uzun bir süre herhangi bir etkinlikte bulunmaz ya da bu süre boyunca depolama alanı kotanızı aşmış durumda kalırsanız tüm içeriğiniz silinebilir. Böyle bir şey varmış ama 2 yıl gayet uzun bir süre sorun olmaz herhalde.

Uzun süredir boş boş duran Toshiba marka bir taşınabilir hard diskim var. Bilgisayarıma takıp kullanmak istiyorum ancak içinde 100GB'ye yakın resim video var ve bunların kaybolmasını istemiyorum eğer bu HDD'ye dosyalarımı atıp bazı küçük oyunlar kurarsam 1-2 yıl içinde bozulur mu?

Eki Görüntüle 1644861
Tahmin etmesi zor benim HDD yaklaşık 6 yıldır aktif olarak çalışıyor 2 kere sistem değiştirdim hala yanımda ve sapasağlam.

Geçen depomda 320 GB 7200 RPM Samsung HDD bulmuştum.
2009'un 6. ayında üretilmiş. HDD Sentinel programı sağlığını %100 gösteriyor. tam doğru mu bilemem.
Onun dışında sağlam parçalardır. HDD'lerin içinden veri kurtaran firmalar var diye biliyorum.

Harici hard disklerin ortalama ömrü 10 yıl oluyor. Fakat içindekiler önemli dosyalarsa 2 depolama aracında bulundurmak iyidir veya Cloud sistemlerinden faydalanabilirsiniz.

Sanmam. Evimizde 6 tane güvenlik kamerası var ve 4 yıldır aralıksız 2TB hard diske kayıt yazıyor şu ana kadar herhangi bir problem olmadı.

Güvenlik kamerası vb. gibi aygıtlara özel çıkarılan hard disk türleri var. WD Green gibi. Bunlar uzun ömürlü ancak düşük performanslı oluyor.

Biraz şansınıza bağlı tabii ama HDD'ler çoğunlukla yavaş yavaş, sorunlarını belli ederek ölürler. 25 yıldan fazladır PC kullanıyorum, HDD'lerimden sadece biri içindeki verilere hiçbir şekilde erişemeyeceğim şekilde birden bozuldu. Sizinki şu an için sorunsuz görünüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı