HDD Kullanmamak Sağlıklı Mı?

FinnPUBG

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, 250GB M2 ve 500GB SSD sistemim için gayet yeterli ama HDD olmaması herşeyi SSD’ye yazacağım anlamına geliyor, ömrünü ne kadar kısaltır? HDD olmalı mı?

Ne demek bir şey olmaz?

Arkadaş, SSD'ler uzun ömürlü değiller. Son çıkanları hariç ama, eski SSD'ler HDD kadar uzun ömürlü değil.

Eğer çok fazla yaz/sil (Mesela film indirir, izler, silersin. Yada oyun indirirsin, oynarsın, silersin) yaparsan SSD'de ana depolama alanı olan NAND yongaları yıpranıyor. Her cihaz gibi. Haberiniz olsun.

Yavaş yavaş SSD'nin performansı düşer. Bad Sector (teknik olarak HDD'de olan BS ile SSD'de olan BS aynı değil ama sonuçta aynı şey) hatası verir, verilerin okunamaz hale gelir ve bozulur bir süre sonra.

Bir süre dediğim ne kadar yaz/sil yaptığın önemli. Klasik bir ev kullanıcı ise 0 sıkıntı. Oyuncu isen Zaten 1TB HDD kenara koyman gerek. Pek önemli olmayan programları HDD'ye kurardın.

Ne demek bir şey olmaz?

Arkadaş, SSD'ler uzun ömürlü değiller. Son çıkanları hariç ama, eski SSD'ler HDD kadar uzun ömürlü değil.

Eğer çok fazla yaz/sil (Mesela film indirir, izler, silersin. Yada oyun indirirsin, oynarsın, silersin) yaparsan SSD'de ana depolama alanı olan NAND yongaları yıpranıyor. Her cihaz gibi. Haberiniz olsun.

Yavaş yavaş SSD'nin performansı düşer. Bad Sector (teknik olarak HDD'de olan BS ile SSD'de olan BS aynı değil ama sonuçta aynı şey) hatası verir, verilerin okunamaz hale gelir ve bozulur bir süre sonra.

Bir süre dediğim ne kadar yaz/sil yaptığın önemli. Klasik bir ev kullanıcı ise 0 sıkıntı. Oyuncu isen Zaten 1TB HDD kenara koyman gerek. Pek önemli olmayan programları HDD'ye kurardın.
SSD'ye bağlı. Samsung Pro serisinde performansının düştüğünü görmeye ömrün yetmeyebilir mesela.
Test halen devam ediyor sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

SSD'ye bağlı. Samsung Pro serisinde performansının düştüğünü görmeye ömrün yetmeyebilir mesela.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Arkadaş, SSD'ler uzun ömürlü değiller. Son çıkanları hariç ama, eski SSD'ler HDD kadar uzun ömürlü değil. "

Okuma yazma var değil mi üstat? Bu cümleyi de yazdım orda. Onu okumadan atladın mı ne yaptın anlamadım doğrusu :/

Samsung 860 Evo’nun 250GB modelinde 250TB yazma ömrü var. Günde 100GB yazsan bile Ayda 3TB yılda 36TB yapar ki günlük kullanıcının 25-30GB’ı geçemeyeceğini düşünüyorum. Ama yinede bi insan şüpheye düşüyor :)

Ömrün biter SSD'nin ömrü bitmez. Eski dandik bellekli Samsung 840 evo'm 1 petabyte'ta sağlığı düşmeye başladı. Ben yine de çift ssd kullanıyorum. Ana sistem için bir tane NVMe SSD var. Bir tane de 850 evo taktım. Sata SSD'diyi cache'lemede kullanıyorum. Bu sayede bant genişliğimden de taviz vermiyorum. Ancak benim kullandığım senaryo profesyonel amaçlı.

Ayrıca sunuculara takılı MLC SSD'lerimiz var. Yıllardır bir tanesi pert olmadı. Yedi yirmi dört çalışıyorlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı