HDD nasıl çıkarılır?

collinexx

Decapat
Arkadaşlar merhaba, çok eski bir bilgisayarım var ama çalışmıyor. Sadece şarj oluyor ama hiç açılmıyor. İçinde resimler vs olduğu için ne yapılabilir diye sorduğumda hard diskten kurtarılır dediler. Bende PC'yi açtım. Resimlere göre hard diski buldum. Onu nasıl çıkarabilirim ve hard diskten resimler kurtarılır mı? PC'nin özelliklerini bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• E8B3C874-C6B0-4EB3-BDD5-6E63C56C1F96.jpeg
    E8B3C874-C6B0-4EB3-BDD5-6E63C56C1F96.jpeg
    244 KB · Görüntüleme: 84
Yıldız tornavida ile sökeceksiniz. 4 tane vidası var. Sonra diski hafif sağ tarafa doğru çekip çıkaracaksınız.

Arkadaşlar merhaba, çok eski bir bilgisayarım var ama çalışmıyor. Sadece şarj oluyor ama hiç açılmıyor. İçinde resimler vs olduğu için ne yapılabilir diye sorduğumda hard diskten kurtarılır dediler. Bende PC'yi açtım. Resimlere göre hard diski buldum. Onu nasıl çıkarabilirim ve hard diskten resimler kurtarılır mı? PC'nin özelliklerini bilmiyorum.

İlk önce soketi çıkarıp @300319 hocamın dediği gibi sokeceksin.

Yıldız tornavida ile vidaları söküp soketi çıkarmak yeterli ancak Flex kabloya dikkat edin çok kolay zarar görebilir.

Bilgisayarın açılmamasının sebebi HDD ise zaten kurtaramazsın ama eğer HDD'de sorun yoksa başka bir PC'ye bağlayıp bakabilirsin.

Duruma bağlı kurtarılabilir Smart'i bozuk bir HDD'ye sahibim boot edilemiyor ancak çok doldurmadığım sürece oyun için bile sorunsuz kullanabiliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı