HDD nasıl kurtarılır?

Evde gezerken bir tane taşınabilir HDD buldum. Çalışmıyor. İçini açtım diski okuyan kafa diske gidiyor. Sonra eski haline geliyor. Bu şekilde sürekli tekrarlıyor. Çözümü var mıdır?
İçi açılan HDD tekrar kapattığında kafası düzgün çalışmaz. Çünkü içine hava girmemesi gerekiyor. O disk direkt olarak çöpe gidecek.

Evde gezerken bir tane taşınabilir HDD buldum. Çalışmıyor. İçini açtım diski okuyan kafa diske gidiyor. Sonra eski haline geliyor. Bu şekilde sürekli tekrarlıyor. Çözümü var mıdır?

İçini açtığınız için büyük ihtimalle içine toz girdi ama o küçücük tozlar bile diskin çizilmesine sebep oluyor.

İçi açılan HDD tekrar kapattığında kafası düzgün çalışmaz. Çünkü içine hava girmemesi gerekiyor. O disk direkt olarak çöpe gidecek.

İçerisinde zaten hava yok mu? Havası yoksa içindeki disk nasıl dönecek?

İçini açtığınız için büyük ihtimalle içine toz girdi ama o küçücük tozlar bile diskin çizilmesine sebep oluyor.

Tamam hocam teşekkürler.

Ne halt yemeye açtın içini? Direkt çöpe uğraşma hiç.

Hocam üstü okumadınız galiba. Evde gezerken öylesine buldum deneyeyim dedim. İnternette bir sürü insan içini açıp sorunlarını çözüyor. Zaten bozuktu. Tamir ettirmeye de uğraşmayacağımdan dolayı denedim olmadı bu kadar teşekkür ederim. Bir halt yemeye açmadım.

Dönmesi için havaya gerek yok ki neden gerek duysun?

"Hard diskin içine hava girdiği zaman bozulmaz. Hard diskin içinde tozdan sterilize edilmiş bir vakum tekniği kullanılır. İçine hava girdiği zaman da çalışmaya devam eder. Hatta açık bir şekilde kullanın yine çalışmaya devam eder."

Bunu tamir edenler nasıl tamir ediyor havasız ortamda mı :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı