Bozulan HDD nasıl kurtarılır?

Hocam hemen hemen aynı paralara en azından PCI portunun tamamını kullansın.

Hocam hemen hemen aynı paralara en azından PCI portunun tamamını kullansın.
Ama o kötü bir model.
Hocam PCI portunun tamamından kastınız nedir?
Arızayı tam olarak bilmiyoruz ama eğer öyleyse bilgisayarcılar hallederler. Hatta elin yatkınsa aynı marka-model harddiski sipariş edip kendin bile yapabilirsin.
Hocam sanırsam disklerde açılmaması gereken bir yer varmış toz gelince bile dosyalar bozulabiliyormuş. Mahalle bilgisayarcısına götürmek istemiyorum bu yüzden, ayrıca kendim de hiç ellemek istemiyorum.

Ayrıca hard disk olarak hangi modele yönelmeliyim? Herkese teşekkürler.

Hocam sanırsam disklerde açılmaması gereken bir yer varmış toz gelince bile dosyalar bozulabiliyormuş. Mahalle bilgisayarcısına götürmek istemiyorum bu yüzden, ayrıca kendim de hiç ellemek istemiyorum.

PCI 3.5 portu ile maksimum 3500mb/s veri aktarabilirsin bundan bahsettim.

Ama o kötü bir model.
WD ,Kioxia'nın ucuzlarından kesinlikle daha kaliteli bence.

Harddisk yerine Sata SSD'ye yönelebilirsin hemen hemen benzer fiyatlar. Piyasada harddisk'de çok yok.

PCI 3.5 portu ile maksimum 3500mb/s veri aktarabilirsin bundan bahsettim.

WD ,Kioxia'nın ucuzlarından kesinlikle daha kaliteli bence.

Harddisk yerine Sata SSD'ye yönelebilirsin hemen hemen benzer fiyatlar. Piyasada harddisk'de çok yok.
Hocam aslında biraz daha araştırma yaptım ben kendi başıma, adaptör kullanarak PCIe x1 slotuna M2 SSD takılabildiğini öğrendim, sata ssd'den daha hızlı oluyormuş ama yine tam verim alınamıyormuş. 500 gb'lık bir m2 ssd'ye windowsu kurup 1 tb ssd'ye oyunları kurmak geçti içimden. SSD daha güvenli olur mu verileri korumak için? HDD arızasını hala daha nasıl çözeceğimi bilmiyorum.

Hocam o dediğinizin işe yaraması için SATA SSD'lerin 500mb/s'den hızlı olması gerek üreticiler SATA portu 500mb/s desteklediği için bütün SATA SSD'leri 500mb/s üretiyor dediğiniz gibi yapmak çok mantıklı herkes öyle yapıyor zaten M2 SSD'ye Windows SATA SSD'ye depolama.

Kaliteli marka SSD'yi bozmak çok zor markası iyiyse bir şey olmaz uzun yıllar.

Hocam o dediğinizin işe yaraması için SATA SSD'lerin 500mb/s'den hızlı olması gerek üreticiler SATA portu 500mb/s desteklediği için bütün SATA SSD'leri 500mb/s üretiyor dediğiniz gibi yapmak çok mantıklı herkes öyle yapıyor zaten M2 SSD'ye Windows SATA SSD'ye depolama.

Kaliteli marka SSD'yi bozmak çok zor markası iyiyse bir şey olmaz uzun yıllar.
Yok hocam adaptörle beraber 2 M2 SSD kullanmış olacağım ileride sistemimi değiştirirsem daha iyi olur gibi geldi böyle. Ama ilk önceliğim HDD'de bulunan verileri kurtarmak, onu araştırıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı