HDD Önbellek Aktifleştirme Sorunu

• Konuyu başlatan Ozzy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 2.357

Ozzy

Megapat
Merhaba, 500 GB WD Caviar Blue Serisi 64 MB cache bellekli IDE bir HDD'm var. 320 GB Samsung HDD'me sistemi kurdum. 500 GB olanı da depolama amaçlı Slave olarak taktım. Aygıt yöneticisinden 500 GB olanın önbelleğini aktif edemiyorum. Önceden 60 MB/s hızla kopyalama yaparken hız şimdi 10 MB/s düştü. Windows 7 Ultimate 32 bit kullanıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Abi İlgilendiğin İçin Çok Teşekkür Ederim. Dün Akşam Evde Düşünürken Aklıma IDE HDD'yi Master Ayarına Getirmek Geldi. Şu An Önbelleği Aktive Edebiliyorum Ama Sabit Olarak Durmuyor. Büyük İhtimalle Bad Sector Olduğu İçin Zaten Bad Sector Olduğu İçin Depolama Amaçlı Kullanıyorum. SMART'ta Reallocated Sector Count 1265 Failed Kırmızı Olarak Gözüküyor. Bu Ayarı Sabitlemenin Yolu Varmıdır? Yoksa Ben Her Kopyalama Yapmak İstediğimde Disk Yönetiminden Bu Ayarı Kontrol Etmek Zorundamıyım? İlgilendiniz İçin Şimdiden Teşekkür Ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı