HDD okuma hızı düşük

Arkadaşlar eskiden R6 oynarken map hemen yüklenirdi fakat şimdi map 2 dakika yüklenmiyor birkaç maç girdikten sonra düzeliyor. Görev yöneticisinden bakıyorum R6 nın okuma hızı 3 MB/sn yazıyor bir süre sonra 5, 10, 30 gibi artıyor fakat 5 maç falan sürüyor. İnternetten oluyordur diyecek olabilirsiniz fakat internetim 13Mbps. Zaten eskiden de olmuyordu, son zamanlarda böyle olmaya başladı. Ayrıca PUBG oynarken de aynı problem yaşanıyor binalar aşırı geç yükleniyor. HDD 4 yıllık olduğu için olabilir mi sıkıntı?

Soracaklar için sistemim

İşlemci: Intel i5 4460
RAM: 8 GB DDR3 RAM
Anakart: H81M-C
Ekran kartı: Gigabyte Aorus RX 580 4 GB
HDD: 1 TB HDD 7200 RPM
PSU: 550W PSU
Windows 10 64 Bit

Büyük ihtimalle sabit disk bozulmuş. Aynı şey dizüstü bilgisayarda başıma geldi. Aşırı yavaşladı sistem. Diski söküp USB ile başka bilgisayara bağladım. Okuma yazma hızı 30 mb/sn oluyordu en fazla. Sabit disklerde seneden ziyade ne kadar fazla kullanıldığı önemli. Üzerine ne kadar çok yazma silme işlemi yaparsan ömrü o kadar hızlı azalır.

Artık SSD alma zamanı gelmiş. Hayırlısı olsun.

R6 bağımlısı olarak şunu söyleyebilirim sorun hdd'de olduğunu düşünmüyorum yani ana nedeninin o olmadığında eminim 5400rpm bad sectorlü 1t hdd de bile öyle olmuyordu ssd takılı sağlam bilgisayarlarda bile yüksek ayarlarda geç bağlanma sorunu oluyor grafik ayarlarını düşürmen sorunu çözecektir en azından R6 için yinede hdd yi test etmeyi unutma.

Yalnız burada HDD okuma hızını vermiş arkadaş. O hızlar hiç iyi değil.

Genel olarak HDD'lerin okuma hızı düşük. R6 oyunu HDD'nin %100 ünü kullanmadığı için o değerleri alması çok olağan onun HD Tune ile Benchmark yapıp sonucu bize atması lazım R6 oynayan biri olarak bende o değerleri görüyordum oyun sırasında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…