HDD okuma ve yazma hızları çok düşük çıktı. Bunun bir çözümü var mı?
HDD 1 TB 5400RPM hızında dönen 2.5" HDD. 5-6 sene önce aldığım laptopun içinde çıkmıştı.
Defragg ile birleştirme yaparak hızı 20-30MB/sden 40MB/s civarına çıktı.
HDD'yi harici USB 3.0 HDD kutusu ile USB 3.1 bağlı olarak depolama amaçlı kullanıyorum.
USB HDD kutusunun aparatı iyi değerler sunmaz hocam size bence şükür edin ben 20 MB zor gördüm. Büyük ihtimal HDD kutusunun içindeki aparat kalitesiz bir aparat.
@Yener K. Hocam aynı sorun bendede var. Kutu hdd aparat hiç bir zaman sisteme takılı olan bir hdd değerlerini veremiyor. Bu değerleri vermesi için pahalı usb kutu hdd aparatlarına bakılmalı.
@Yener K. Hocam aynı sorun bendede var. Kutu hdd aparat hiç bir zaman sisteme takılı olan bir hdd değerlerini veremiyor. Bu değerleri vermesi için pahalı usb kutu hdd aparatlarına bakılmalı.
Eski Laptopta da hızlar baya düşüktü. SSD alıp bu HDD yi kutuyla kullanmaya başlamıştım. Sonra yeni Laptop aldım. Hızlar hala çok yavaş. Kullandığım HDD kutum bu.
Taşınabilir Disk Aksesuarları ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Taşınabilir Disk Aksesuarları çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.
Hocam HDD büyük ihtimalle SATA 2 destekli. Birde USB üzerinden bağlayınca hız daha da düşer. HD Sentinel ile sağlık durumunu öğrenebilirsiniz. Güzel bir program. Hata testi için ise HD Tune tavsiye ederim.
Hocam HDD büyük ihtimalle SATA 2 destekli. Birde USB üzerinden bağlayınca hız daha da düşer. HD Sentinel ile sağlık durumunu öğrenebilirsiniz. Güzel bir program. Hata testi için ise HD Tune tavsiye ederim.