HDD okuma ve yazma hızı çok düşük

DedeYita

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Antalya, İstanbul
Daha fazla  
HDD okuma ve yazma hızları çok düşük çıktı. Bunun bir çözümü var mı?
HDD 1 TB 5400RPM hızında dönen 2.5" HDD. 5-6 sene önce aldığım laptopun içinde çıkmıştı.
Defragg ile birleştirme yaparak hızı 20-30MB/sden 40MB/s civarına çıktı.
HDD'yi harici USB 3.0 HDD kutusu ile USB 3.1 bağlı olarak depolama amaçlı kullanıyorum.

Screenshot_5.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam daha önceden de böyle miydi? Yoksa kutuya takıp deneyince mi fark ettiniz?

@Yener K. Hocam aynı sorun bendede var. Kutu hdd aparat hiç bir zaman sisteme takılı olan bir hdd değerlerini veremiyor. Bu değerleri vermesi için pahalı usb kutu hdd aparatlarına bakılmalı.
Doğru. Pek çoğu 3.0 gibi gözüküyor. Aslında 2.0.

Hocam daha önceden de böyle miydi? Yoksa kutuya takıp deneyince mi fark ettiniz?
Eski Laptopta da hızlar baya düşüktü. SSD alıp bu HDD yi kutuyla kullanmaya başlamıştım. Sonra yeni Laptop aldım. Hızlar hala çok yavaş. Kullandığım HDD kutum bu.

Hocam HDD büyük ihtimalle SATA 2 destekli. Birde USB üzerinden bağlayınca hız daha da düşer. HD Sentinel ile sağlık durumunu öğrenebilirsiniz. Güzel bir program. Hata testi için ise HD Tune tavsiye ederim.

Hocam HDD büyük ihtimalle SATA 2 destekli. Birde USB üzerinden bağlayınca hız daha da düşer. HD Sentinel ile sağlık durumunu öğrenebilirsiniz. Güzel bir program. Hata testi için ise HD Tune tavsiye ederim.
Sağlık durumu bu şekilde. Az sonrada hata testi yapacağım.
Screenshot_1.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı