HDD Okuma Yazma Hızı En Az Ne Kadar Olmalı?

Şu an bu iki hdd var portable hdd içindeki 3.5 1tb hdd anakarta bağlanmış durumda diğeri de kullanmadığım eski sistemdeki 10 yıllık hdd ikisinde de oyunlarda takılma oluyor ama sistem açılışta fln gayet hızlı pek sıkıntı çekmiyorum ama arkada kopyala yapıştır işlemi olunca pc kendindne geçiyor chrome zor kullanıyosun . Ben de hdd alacağım şimdi wd blye 500 gb indirimde Hb de alsam herhangi bi sıkıntı yaşar mıyım

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (26).png
    Ekran Görüntüsü (26).png
    17,7 KB · Görüntüleme: 1.002
  • Ekran Görüntüsü (27).png
    Ekran Görüntüsü (27).png
    13,1 KB · Görüntüleme: 1.126
Yazma hızı 500 mb/saniye okuma hızı 600 mb/saniye olan 1 Tb SSD diskim var.
Yazma hızı 1000 mb/s okuma hızı 2.000 mb/s olan 256 Gb m2 pcie ssd disk var.

Crystal Disk Mark gibi disk programlarıyla ölçüm yapıyorum. Gerçekten de yukarıda hızlara yakın sonuçlar çıkıyor. Buna rağmen nasıl oluyorsa bu iki diskten birbirine kopyalama yaptığımda 300 mb/saniye yi geçimiyor. En azından 600/ mb okuma hızı olan diskten 600 mb/s okuma yapsa 1.000 mb/s yazma hızı olan diskede 600 mb/s hızında yazsa kopyalama hızının en az 600 mb/s olması gerekmiyor mu? Burada ne eksik? Not: 256 Gb lik diskte işletim sistemi var..

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı