HDD olmadan SSD kullanılabilir mi?

Yer
İstanbul
Merhaba,
Sahip olduğum 240GB HDD her yarım saat bilgisayarı kastırıyor. Sanırsam kasa içindeki o sesler de HDD'den geliyor.
Bu sırada izlediğim YouTube videosu olsun, dizi falan olsun yani tarayıcım siyah ekran oluyor ve yanıt vermiyor diyor.
Kısacası HDD bozuk.

Şimdi ben 180-200TL'ye 240GB SSD alsam HDD olmadan kullanabilir miyim?
Eğer kullanabileceksem bile SSD'yi Windows ya da oyun için kurmam gerek sanırsam. Ama ben bunlardan da anlamam tabii ki.
Örneğin Windows'a kurarsam tarayıcıda gezerken her şey hızlı olacak ve oyun için kurarsam League of Legends maç sonu daha hızlı yüklenecek gibi mi?

Sonuç olarak; 240GB SSD alıp kasaya montajını yaptırsam kullanabilir miyim ve hangi türde kurulması daha iyi avantajları neler bu seçeneklerin bilmek istiyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet kullanabilirsin.
Merhaba,
Sahip olduğum 240GB HDD her yarım saat bilgisayarı kastırıyor. Sanırsam kasa içindeki o sesler de HDD'den geliyor.
Bu sırada izlediğim YouTube videosu olsun, dizi falan olsun yani tarayıcım siyah ekran oluyor ve yanıt vermiyor diyor.
Kısacası HDD bozuk.

Eğer kullanabileceksem bile SSD'yi Windows ya da oyun için kurmam gerek sanırsam. Ama ben bunlardan da anlamam tabii ki.
Örneğin Windows'a kurarsam tarayıcıda gezerken her şey hızlı olacak ve oyun için kurarsam League of Legends maç sonu daha hızlı yüklenecek gibi mi?

Sonuç olarak; 240GB SSD alıp kasaya montajını yaptırsam kullanabilir miyim ve hangi türde kurulması daha iyi avantajları neler bu seçeneklerin bilmek istiyorum :)

Ancak sana tavsiyem 480 gb kapasitesinde bir ssd almandır.
Kendinde montaj yapabilirsin çok basit bir işlem. (Youtube'da bir çok video mevcut)
Kdv indirimi esnasında Vatan Bilgisayardan temin etmeni tavsiye ederim.

Merhaba,
Kısacası HDD bozuk.

HDD ile SSD'nin hızları dışında bir fark yok nasıl HDD'ye oyun ve sistem kuruyorsan aynısını SSD'ye yaparsın çok daha hızlı olur. 240 GB oyunların sistem ve diğer işlerine yettiği sürece sıkıntı yaşamazsın HDD'ye gerek yok.

HDD ile SSD'nin hızları dışında bir fark yok nasıl HDD'ye oyun ve sistem kuruyorsan aynısını SSD'ye yaparsın çok daha hızlı olur. 240 GB oyunların sistem ve diğer işlerine yettiği sürece sıkıntı yaşamazsın HDD'ye gerek yok.
Hayır okuma ve yazma kısmında kesinlikle büyük bir fark mevcut. Çok fark var aralarında.

Dostum hepsini büyük yazmandaki sebep nedir? Ayrıca yaklaşık olarak 5 kat fark var hız olarak bakarsak.

Hızları dışında bir fark yok diyecektim yanlış yazdım başka işle meşgul olduğum için düzelttim :)
Ben de yazınızı mesajı yazınca görmüş bulundum.
Büyük bir performans artışı oluyor.
Dostumuzun ram değerini bilmiyorum fakat bunu artırabilir ve çift kanal biçiminde kullanıp performans artışı sağlayabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı