HDD "parametre hatalı" uyarısı

Emredmn

Femtopat
Elimde eski dizüstü bilgisayarımdan kalan bir HDD var, harddisk kutusuna takıp bilgisayara bağlıyorum ve görseldeki hatayı alıyorum. Bilgisayarın üzerindeki Harddisk'i söküp onun yerine takmayı denedim ama sıfırdan kurulum istiyor.
İçinden almam gereken şeyler var, bunlara nasıl erişebilirim, dosyalarımı kurtarabilmem mümkün mü?

Dosya Ekleri

• IMG_20201009_185740.jpg
    IMG_20201009_185740.jpg
    91,1 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:
Recuva ile verilerinizi kurtarmayı deneyebilirsiniz. Ya da komut sistemini yönetici olarak çalıştırıp Chkdsk f /r yazıp onarmayı.
Komut istemi üzerinden söylediğinizi yaptığımda "The drive, the path, or the file name is not valid." şeklinde yanıt alıyorum. Recuva indiriyorum şimdi. Bu da olmazsa farklı bir yol var mı önerebileceğiniz?

Şöyle yazacaksınız f: olarak. HDD Sentinel ile de sağlığını paylaşır mısınız?
HDD Sentinel indirip bakmayı denedim fakat elimdeki harici disk takılı iken programı açmıyor, programı açtıktan sonra disk'i taktığımda da program yanıt vermiyor ve kapanıyor.
Komut isteminde ise şöyle bir sonuç verdi;
Stage 1: Examining basic file system structure ...
Progress: 0 of 16 done; Stage: 0%; Total: 0%; ETA: 84:45:36

O zaman diski SATA portuna takmayı deneyin USB olarak takmak yerine. Stage 1 de takılı kalıyor mu? Biraz bekleyin 0 da kalırsa kapatırsınız.
CrystalDiskİnfo ve HD Tune 5.75 ile health sekmesini paylaşmaya çalışınız.

Son düzenleme:
O zaman diski SATA portuna takmayı deneyin USB olarak takmak yerine. Stage 1 de takılı kalıyor mu? Biraz bekleyin 0 da kalırsa kapatırsınız.
CrystalDiskİnfo ve HD Tune 5.75 ile health sekmesini paylaşmaya çalışınız.
Laptop üzerindeki diski söküp onun yerine taktım ama yine bir şey olmadı. Söylediğinizi yanlış mı anladım, yapmam gereken bu muydu?

İçinde işletim sistemi yoksa açılmaz. Yanında işletim sistemi olan disk ile denemeniz lazım. Yoksa ben mi yanlış anladım?
Diske format atmak gerekebilir. Bu hata genelde disk ölmeye yakın olduğu zaman olabilir. Disk yere düştü mü ya da sallandı mı?.

Söylediğim progranlarda sağlık durumu görünüyor mu HDD Sentinel dışında? Birde diski hızlı biçimlendirip verilerinizi kurtarmayı deneyebilirsiniz ya da direkt recuva ile kurtarmayı.
Hızlı biçimlendirince veriler yok olmaz sadece yazlabilir olarak işaretlenir sektörler.

Son düzenleme:
İçinde işletim sistemi yoksa açılmaz. Yanında işletim sistemi olan disk ile denemeniz lazım. Yoksa ben mi yanlış anladım?
Diske format atmak gerekebilir. Bu hata genelde disk ölmeye yakın olduğu zaman olabilir. Disk yere düştü mü ya da sallandı mı?.

Söylediğim progranlarda sağlık durumu görünüyor mu HDD Sentinel dışında? Birde diski hızlı biçimlendirip verilerinizi kurtarmayı deneyebilirsiniz ya da direkt recuva ile kurtarmayı.
Hızlı biçimlendirince veriler yok olmaz sadece yazlabilir olarak işaretlenir sektörler.
Diski

İşetim sistemi olan bir diskle açmayı denedim ama bilgisayar hiç açılmadı. Diskin hasar almış olma ihtimali yüksek. Recuva ile kurtarmayı denedim hiçbir şet bulmadı. HDD sentinel bir kere bilgi verdi onda da sağlık 0 olarak görünüyordu kırmızıydı. Hızlı biçimlendirme yapmadım içindeki şeylerin yedeği başka bir yerde yok ve muhakkak içinden almam lazım, hızlı biçimlendirme yapmadım daha önce hiç o yüzden tedirginim o konuda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı