HDD + RAM mi yoksa sadece SSD mi?

Şöyle diyeyim bende zaten 1 tane SSD var ondaki oyunları HDD atacağım eğer alırsam. Mantıklı olur mu?

Oyunlarınızı HDD'ye atacaksanız yükleme sahneleri vb SSD'den daha uzun sürecektir tek fark bu olur oyun performansında çok bir fark olacağını düşünmüyorum durum buysa HDD+RAM almak daha mantıklı gibi.

Hocam sağlığı %100 diyor bir test eder hızını vb pek bir sıkıntı çıkmaz gibi evet riskli ama sağlık oranı gayet iyi.

Disk sağlığı ve nasıl kullanıldığı gibi durumlar kullanım süresini etkilediği için ama sağlığı vs iyiyse uzun bir süre götürür yüksek ihtimalle ondan HDD biraz daha mantıklı.

Hocam o kısmı görmemişim sağlık dendiği gibiyse alınır o zaman.

Oraya 0 HDD + RAM yazsan bile yine tercihim SSD olurdu. Hard disk işi artık teknolojinin çok gerisinde kaldı ben senin yerinde olsam SSD alırdım diğer ayda RAM alabiliyorsam RAM alırdım RAM alamasam bile SSD alırdım

Oraya 0 HDD + RAM yazsan bile yine tercihim SSD olurdu. Hard disk işi artık teknolojinin çok gerisinde kaldı ben senin yerinde olsam SSD alırdım diğer ayda RAM alabiliyorsam RAM alırdım RAM alamasam bile SSD alırdım.

Oyun dediği için SSD'nin tek katkısı sadece açılış hızı olur o durumda eski PC'lerde etkilemiyor bile neredeyse oyun işin HDD kullanmak daha mantıklı(f/p açısından).

Oyun dediği için SSD'nin tek katkısı sadece açılış hızı olur o durumda eski PC'lerde etkilemiyor bile neredeyse oyun işin HDD kullanmak daha mantıklı(f/p açısından).

Şimdi sistemini bilmedigim için bir şey diyemiyorum. Minimum 16 GB artık şart zaten fakat SSD'de şart. 16 GB RAM'i varsa SSD alması RAM almasından daha iyi. Onun harici artık oyunların sadece açılışı değil oyunların okunması içinde SSD önemli bir olgu. Oynanılan oyuna göre değişse de PUBG+EFT+Rust gibi oyunlarda SSD şart bu arada tabii 16 GB RAM yoksa EFT ve Rust direk oynanmaz fakat 16 GB RAM'i varsa direk SSD alması gerekir RAM takviyesi yapmadan önce

Minimum 16 derken bizi bitirdin be (dediğini anladım) 8 kullanıcısı olarak bitmişiz be. Ben tam tersine kötü sistem üzerinden düşünüyorum. Çünkü malum şartlar gereği iyi PC'ler uçmuş iyi bir PC ise zaten SSD düşük değildir o tip oyunlar SSD kalabilir diğer oyunlarda HDD devam eder.

Vallahi benim de sistemim 2009'da alınmış sistem. 8 GB RAM kullanmak ile 16 GB RAM kullanmak arasında uçurum fark var eski sistemlerde ama HDD ve SSD kullanmak arasındada uçurum fark var.
Yani 8 GB RAM'i çok kısa bir süre kullandım diye hatırlıyorum minimum 12 GB RAM'im oldu ama ben daha çok SSD'ciyim. Ama 8 GB RAM varsa kesinlikle RAM takviyesi yapılması gerekir bence de

Hocam ben daha yeni 4'ten 8'e geçtim medeniyet buymuş diyorum.

Şu an bilgisayarım 512 GB SSD 8 GB RAM. Ben genelde hikayeli oyunlar oynuyorum eger HDD alirsam SSD de sadece GTA V ve CS 2'yi tutarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…