MustafaKABAK
Decapat
Ekran kartı vs işlemcine göre RAM takviyesi düşün o zaman.
Ekran kartı RX 580 işlemci AMD 1600 AF eski sistem benimki.
Ekran kartı vs işlemcine göre RAM takviyesi düşün o zaman.
Ram al rami yükselt direk hiç düşünme hazır ssdnde varŞu an bilgisayarım 512 GB SSD 8 GB RAM. Ben genelde hikayeli oyunlar oynuyorum eger HDD alirsam SSD de sadece GTA V ve CS 2'yi tutarım.
Konu sahibi kardeşim, bunu yaparsan o aklındaki hızlanma düşüncesinin yarısını bile göremeyeceğine kalıbımı basarım.Fazladan performansa ihtiyacınız yoksa SSD almanızı öneririm ama diyorsanız performans lazım o zaman HDD+RAM alın derim.
Donanımdan gram anlamayan güruh işte napıcan... RAM ne yapar? Diskten veriyi kendine çeker, oradan kullanıcıya sunar. Peki disk yavaş ise? Sen RAM kapasitesini artırsan ne olabilir? Azıcık mantıklı düşünün ondan sonra yorum yapın bari... Allah akıl fikir versin iyi sosyaller...
Abi cihazın kullanım amacı ne olacak? Günlük bir kullanım olacaksa eğer RAM yerine önceliği SSD'ye vermesi lazım bu adamın. Ama eğer oyun oynayacaksa o zaman RAM alabilir. Öncelikle zaten konu başında doğru düzgün bir açıklama yok. En mantıklı açıklama benimkiydi o yüzden ve hala arkasındayım. Çünkü kendim de denedim aynı işlemi yaptım. RAM birden fazla işlemi aynı anda yapmana yarıyor, oyun içinde tabi değişir FPS'i artırır o ayrı mesele. Ama günlük normal kullanımda eğer chrome'da 50 tane sekme açmayacaksan RAM değil SSD alınır. Daha neyi nasıl açıklamalıyım bilmiyorum....Sistem zaten eski SSD de koysan HDD de koysan çok fark etmeyecek RAM zaten ihtiyaç yok HDD alsa yeter ondan. Zaten sadece faydası yer artışı olur.
Abi cihazın kullanım amacı ne olacak? Günlük bir kullanım olacaksa eğer RAM yerine önceliği SSD'ye vermesi lazım bu adamın. Ama eğer oyun oynayacaksa o zaman RAM alabilir. Öncelikle zaten konu başında doğru düzgün bir açıklama yok. En mantıklı açıklama benimkiydi o yüzden ve hala arkasındayım. Çünkü kendim de denedim aynı işlemi yaptım. RAM birden fazla işlemi aynı anda yapmana yarıyor, oyun içinde tabii değişir FPS'i artırır o ayrı mesele. Ama günlük normal kullanımda eğer Chrome'da 50 tane sekme açmayacaksan RAM değil SSD alınır. Daha neyi nasıl açıklamalıyım bilmiyorum...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.