Rehber HDD Regenerator ile Bad Sector Düzeltme

Bende de aynı şekildeydi. 2-3 kere format attım ama bad sectorleri Hdd Tune sürekli gösterdi hemde durduk yere böyle bir sorun çıkmıştı. "Hdd Low Level Format Tool" isimli uygulama ile diske format attım sonra tekrar Hdd Tune ile tarama yaptım hiç bad sector göstermedi. Şuan hala diski kullanıyorum.
Not: Diskim 500GB 7200RPM WD Caviar Black / önerdiğim format tool programı diski tamamen sıfırlar, geri dönüşü olamaz ve biraz uzun sürüyor.

Selam hdd regenerator ile düzeltme yapmaya çalıştığımız zaman disk içindeki bilgilerimize ir zararı olur mu?

Selam hdd regenerator ile düzeltme yapmaya çalıştığımız zaman disk içindeki bilgilerimize ir zararı olur mu?
Yani teknik olarak o sektörler kapanacağı için veri bozulur.

Hatali diskleri kullanmak zaten tavsiye edilmiyor. 3-5 bozuk sektör sıkıntı çıkarmaz ama bu sayı katlanarak artıyor ise tüm verileri yedekleyip SSD almak daha mantıklı.

7-8 yıldır ya da daha fazladır aynı HDD'yi kullanıyorum hala hiçbir kırmızı yok full yeşil ve Hard Disk Sentinel programında da sağlık %100'de hala ne sağlam ama yavaş bir HDD'm var.

7-8 yıldır ya da daha fazladır aynı HDD'yi kullanıyorum hala hiçbir kırmızı yok full yeşil ve Hard Disk Sentinel programında da sağlık %100'de hala ne sağlam ama yavaş bir HDD'm var.
7-8 yıl zaten diskin ömrü 10-15 yıl. Okuma-Yazma hızı mi yavaş?

Merhaba, konuyu biraz hortlatmış olacağım ancak bu bad sektörler diskin ortasında ise ve fiziksel hasardan dolayı oluşmuş ve sadece kesip atmak gerekiyorsa diskin bu orta kısmını nasıl kesip atarız? Yani bahsettiğiniz kırmızıları olduğu sütunlar sadece orta sütunlarda ise.

Kendi kullandığım yöntemi belirteyim:

1- HDD Low level format programı ile harddiski tamamen sıfırlıyorum, fabriks haline getiriyorum. Bunun sebebi, eğer harddiskte bad sector varsa o sector üzerindeki dosyaların bozulmasını önlemek. Windows dosyalarından biri bile bu sector üzerindeyse illa bir bozukluk çıkartıyor.

2-Harddisk FreeDOS halindeyken HDD Regenerator ile tarama yapıp, düzelttiriyorum.

Bu iki işlem yaklaşık 20 saat sürüyor. Harddiskimde 8 bad sector var. 6 ayda 1 olmak üzere bunu 1 yıldır yapıyorum. Gayet iyi oluyor.

Fiziksel hasardan dolayı oluşmuşsa çok fazladırlar uğraşmak gereksiz olur. Bozuk kısmı kesip atamazsınız böyle bir şey yok. Bozuk sektörlere veri yazılamaz. Error Scande gördüğünüz sektörler bad sector değildir. Okunamayan sektörlerdir. Her okunamayan sektör bozuk değildir. HD Tuneden Health sekmesinin fotoğrafını paylaşın ki diskin durumu ne kadar kötü ya da iyi görelim. Bunun için yeni bir konu açmanız daha mantıklı olur.
HDD FreeDOS iken yapmanıza gerek yok. Windows varken bile içinde HDD Regenerator ile onarma yapabilirsiniz. Bozuk sektörlere veri yazılamaz. Windows dosyalarının olduğu sektörler bozulursa anca olabilir. Bozuk sektörlerin içindeki veriler bozulabilir bir ihtimal.

Ben ilk başta HD Tune ile tarattığımda karşıma çıkan sonuç mayın tarlası gibiydi. İlk başta Low Level format işlemi uyguladım. Bayağı bir uzun sürdü. Sonrasında ise HDD Regenerator ile onarım yaptıracaktım ancak crackli halinde internet olduğundan sahte serial olduğunu algılayıp işlemi iptal etti. Low Level format attıktan sonra diski RAW'a çevirmişim. Tekrardan biçimlendirerek sürücü haline getirmeye çalıştım. Yaklaşık 37 saat falan sürdü. Disk normale geldiğinde HDD Regenerator ile tarama yapıp hataları düzelttirmeye çalıştım o da yaklaşık 7 saat sürdü. İşlemler bayağı hızlandı başlangıçta yaptığım uygulamalar ile. Mayın tarlası olan error scan de 4 alana kadar düşürmeyi başardım. Bu 4 alanda da yaklaşık 20-30 tane bad sector gözüküyor. 2 tanesi 2. sütunda, 2 tanesi orta sütunların birinde. Bu yüzden disk bölme-silme gibi sordum. Konu sahibi arkadaşın dediği 1. yöntemi nasıl uygulayacağımı anlamadım. 700 GB'lık disk. 400'ünü feda edebilirim sağlam çalışması için. Bir de HDD Regenerator ile tarattığımda çok sayıda delay buldu bunun çözümünü araştırdım ancak fazla bir şey bulamadım.

Kesip atma yöntemini yapamazsınız. Bozuk kısımları tutturma ihtimaliniz düşük. Bu kadar çok işlem yaptığınıza göre diskin durumu kötü. HD Tuneden Health sekmesinin fotoğrafını paylaşınız.
Delay olan sektörler yavaş okunan sektörlerdir. Yavaş okundukları için HD Tune okuyamayıp hata verebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…