HDD Bad Sector Sorunu ve HDD Regenerator Sonucu

• Konuyu başlatan F1F2F3
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 6.812
F

F1F2F3

Ziyaretçi
Elimde uzun süredir kullanmadığım bir disk vardı. Baktığımda bad sector hatası olduğunu gördüm.

BSector1.jpg

İlk low level format denedim.

BSector3.jpg

Durum bu hale geldi.

Sonra HDD Regenerator adında programı denemeye karar verdim.

Screenshot_32.jpg

Belirli bir bad sector taramasından sonra program duruyor. Yeniden başlamak gerekiyor.

Diyelim ki 1.953.520.065 sector taramasından 750.000.000'e kadar geldiniz. Programı yeniden aştığınızda 750.000.000'den başlatabilirsiniz. Tabii garanti olsun diye ben hep yeniden başlattım ta ki son 250 bin sectore kadar. Sanırım 1 hafta civarı sürdü.

Screenshot_43.jpg

Sonuç bu durumda.

Asıl danışmak istediğim, daha önce bu programı kullanıp başarılı sonuç alabilen var mı? Var ise ne kadar süre bu harddiski kullanabildiler? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hdd regenator 2011 kullandım.
70 kez felan kullanmısımdır.
Benim düsünceme göre hdd ye yara bandı görevi görüyor.
Yada arızalı olan kısıma köprü atıyor, tam detayını bilmiyorum.
Fakat uzun kullanımda tekrar sıkıntı çıkarıyor dikkatli ol içinde önemli verilerin varsa hemen başka diske yedekle tavsiyem.

Elimde uzun süredir kullanmadığım bir disk vardı. Baktığımda bad sector hatası olduğunu gördüm.

Eki Görüntüle 332541

İlk low level format denedim.

Eki Görüntüle 332542

Durum bu hale geldi.

Sonra HDD Regenerator adında programı denemeye karar verdim.

Eki Görüntüle 332543

Belirli bir bad sector taramasından sonra program duruyor. Yeniden başlamak gerekiyor.

Diyelim ki 1.953.520.065 sector taramasından 750.000.000'e kadar geldiniz. Programı yeniden aştığınızda 750.000.000'den başlatabilirsiniz. Tabii garanti olsun diye ben hep yeniden başlattım ta ki son 250 bin sectore kadar. Sanırım 1 hafta civarı sürdü.

Eki Görüntüle 332544

Sonuç bu durumda.

Asıl danışmak istediğim, daha önce bu programı kullanıp başarılı sonuç alabilen var mı? Var ise ne kadar süre bu harddiski kullanabildiler? Şimdiden teşekkürler.
O diskten hayır gelmez artık yenisini almalısın.

Amacım zaten bu harddiski kullanmak değil. 7 TB HDD var. Bu sadece sağ sola dosya götürür iken (kopyalanmış) iş görsün diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı