Rehber HDD Regenerator ile Bad Sector Düzeltme

Bu güzel rehber için çok teşekkür ederiz öncelikle. Bende de HDD ve maalesef bad sector var. Üstünü örtüyor dediniz ama üstü örtülünce yavaşlama söz konusu oluyor mu yani alan kullanılmayınca? Zaten bad sector olduğu için üstünü örtmesende kullanılmıyor mu yoksa o alan?

Arkadaşlar kısaca bir bilgilendirme yapayım. Bilmeyenler olabilir diye. Bu programa çok güvenmeyin bunu her yeri patlamış topu yama yapmak gibi düşünebilirsiniz. Bir zaman sonra o yamalar nasıl açılıyorsa aynı şekilde üstünü örttüğünüz sektörler bir zaman sonra tekrar açılıyor. Bunun amacı günü kurtarmak gibi düşünebilirsiniz. Verilerinizi alırsınız veya okuma-yazma çok yapmazsınız internette falan gezersiniz v.s

Ayrıca bu program ile direk diske bu örtme işlemlerini uygulamak sağlıklı ddeğil çünkü eğer sektör sistem dosyalarının olduğu bir bölümdeyse, yani işletim sisteminin çalışmasını sağlayan kritik dosyaların bir kısmı bozuk sektör dahilindeyse sıkıntı çıkaran bu diski düzelteyim diye örtme işlemini yaparsın ve o kritik dosyanın olduğu kısmı komple kapatırsın. Ne olur? Bu sefer sistem o dosyayı çağırdığı zaman değil her zaman sistem kitlenir. En kötü daha sık kitlenir dosyaya bağlı birazda.

Peki bu programı hiç mi kullanmayalım? Hayır. Bu programı şu adımları dikkate alarak kullanırsanız verim alırsınız. Sırayla yazıyorum;

1 - Diskte az bad-sector olur yani 3-5 tane olur kapatırsın. Çoğaldıkça kapatma direnci azalıyor. Mesela yarısı gitmiş bir diskin yarısını kapatırsanız kapalı kısmın yavaş yavaş açılma süreci hızlı başlar.

2 - Diski biçimlendirirsin, içinde hiçbir şey olmayan diski USB den boot ettiğin HDD Regenerator ile düzeltirsin. İçi boşken sektörleri kapatırsın ki kapalı kısımda veri olmasın. Sonra işletim sistemini yüklersin.

3 - Bad-Sector'un diskte verdiği zarara ve sayısına göre anlattığım gibi bir müddet sonra açılmalar başlayacak tekrardan. Ayrıca bu kanser gibi olabiliyor sıçrayabiliyor 1 kere fiziksel bad-sector olan disk bir daha kolay kolay adam olmaz. Zamanında çok uğraşmış biri olarak yazıyorum. Ciddi veri depolamamak lazım. Açılmaların başlama ihtimaline karşı 2-3 haftada bir kontrol edilmesi gerekmekte.

Bu üç adımı uygularsanız programı düzgün kullanmış olursunuz yararını daha çok görürsünüz.

Biçimlendirme yöntemini(ilk yöntem) yaptım zaten.

Arkadaşlar selam.

Bende de son günlerde sistem her açılışında disk taraması yapıyordu. zamanlanış bir görev yoktu ama yine de yapıyordu. ben her ihtimale karşı zamanlanmış görevleri kapattım ama kafamda soru işareti kaldı. Bende biraz araştırdım ve ssd de bozuk sektör olacağını, o yüzden bunun olduğunu öğrendim.

HDD Tune ile tarama yaptım ama ilk taramada bir şey çıkmadı bende "gb" "mb" ve "sector" olarak üç adet tarama yaptırdım ve "mb" olarak yaptığım taramada görselde taramanın en sonundaki siyah nokta çıktı. Ayrıca samsung magician programı ile de performans testi yaptım. normal gözüküyor.

Kafama takılan nokta HDD Tune programındaki siyah nokta bir bad sektor mü ? değilse nedir ?

Ayrıca denetim masasında güvenlik ve bakım sekmesi altında görseldeki gibi bir hata mesajı alıyorum. sistemi tekrar başlatıyorum ama onarım yapmıyor.

Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• HDD Tune.JPG
    101,4 KB · Görüntüleme: 140
  • samsung ssd.JPG
    103,6 KB · Görüntüleme: 119
  • samsung ssd2.JPG
    94,9 KB · Görüntüleme: 100
  • Güvenlik ve bakım disk hatası.JPG
    22,6 KB · Görüntüleme: 127
Bu HDD Regenerator Full sürümü nereden ediniyoruz kimse bundan bahsetmemiş demoda sadece 1 sector onarıyor. Full sürümü 58 dolar çok pahalı yok mu bir altarnetifi. Fullprogramindirden indirdim crack yaptım olmadı Full?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…