HDD RPM Meselesi

ernu

Megapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 2 sene önce aldığım Laptop'uma SSD taktım. Çıkan, 750 GB Seagate Momentus 7200 RPM'lik HDD'yi de kutu alarak Dvd'nin bulunduğu yere taktım. Fakat HDD görünmedi. Bugün anladım ki HDD bozulmuş. (Diğer cihazlarda da HDD gözükmedi.)

Giden verilerime mi üzüleyim yoksa bu olayı 2.kez yaşamama mı üzüleyim bilemedim. Evet, cihazın garantisi bitmeden önce, yine HDD yanmıştı ve garanti "7200 RPM olduğu için fazla hassas. Cihazı düz zeminde kullanmaya özen gösterin." demişti. Bende o günden beri buna dikkat ediyorum. Fakat sonuç ortada. Kim bilir hangi sebepten bozuldu.

Evet arkadaşlar, şimdi HDD almam gerekiyor. Sorum çok kısa ve net, sizce 7200 RPM mi almalıyım yoksa 5400 RPM mi ?

Teşekkürler.

Birinci diskin SSD olduğu için fazla önemli değil. Bütçe dostu almanı öneririm. Bende SSD var depolama olarak WD Green kullanıyorum.

Peki, Dvd yerine özel aparat ile Hdd takacağım için uzun vadede bir problem olabilir mi? Yani sonuçta orjinal yeri orası değil.

Seagate'ten uzak dur. Mekanik malzeme kalitesi olarak en iyisi Western Digital'dir. 4 marka kullandım, seagate kesinlikle vasat. Hala Western Digital kullanıyorum. Şu an elimde 6 yıllık bir green power var hala sapasağlam :D Seagate ise çoktan çözünüp doğaya geri dönmüştür diye umuyorum.

Ayrıca üretimini çinde yapan bir firmadan korkma ama sahibi çin olandan kork. Dünyada 18 kalite mal üreten tek devlet :D girmedikleri sektör kalmadı :D

Evet bu saatten sonra kesinlikle Seagate almam.

Sizce, 1 TB Samsung 5400 Rpm 170 TL uygun mu? (Depolama için kullanacağımdan Rpm çokta önemli değil sanırım)

Son düzenleme:
O çekik gözlüler üretim başkasına ise onlara göre üretim yapar. Kendi kurdukları üretim bandı tamamen kendi insiyatiflerine kalmıştır. Yüzde kaç hata ile üretim yaptıklarını tahmin edebilir misin ? Zaten bu oran ile müşteri memnuniyeti doğru orantılı.

Wd 3.5" 2Tb Av-Gp İntellipower Sata 3.0 64Mb Cache Güvenlik Harddisk - Vatan Bilgisayar

50 tl daha ver bunu al

İyi de bu 3.5" normal Pc kasası için değil mi? Ben Laptop için alacağım. 2.5" olması gerekmez mi?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı