HDD sağlığı %19 ama bad sector yok

WxArTT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 13400F, RTX4060 Ti 16GB, DDR5 16GB 5600mhz, ASUS H610M-K, 1TB Kioxia Exceria G3+Toshiba 480GB HDD
Görselleri ekledim bu hard diski bir cihazdan sökmüştüm aile fotoğrafları vb. verileri yedeklemek amaçlı kullanıyordum. Bugün sağlık testi yaptığımda 280 bozuk sektör gösterdi ancak sektör hata testi yağtığımda 2 saat sonunda hepsi sorunsuz gözüktü.(testi 3 kere tam versiyonda tekrarladım.)

İkinci sorum eğer bu hard diski kullanmam artık sakıncalı ise yeni bir disk almak istiyorum yine aile fotoğrafı vb. yedeklemek için. Sizce 128 GB'lık bir SATA SSD mi yoksa yine bir hard disk mi tercih etmeliyim ya da farklı bir alternatif öneriniz var mıdır?(Google Drive üzerinden zaten yedekledim ancak elimde bir fiziksel kopya daha bulunsum istiyorum.) (SSD alacak olursam şöyle bir model buldum ömür, dayanıklılık, kronik sorun vb. bir bilginiz var mıdır?)

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Görselleri ekledim bu hard diski bir cihazdan sökmüştüm aile fotoğrafları vb. verileri yedeklemek amaçlı kullanıyordum. Bugün sağlık testi yaptığımda 280 bozuk sektör gösterdi ancak sektör hata testi yağtığımda 2 saat sonunda hepsi sorunsuz gözüktü.(testi 3 kere tam versiyonda tekrarladım.)

İkinci sorum eğer bu hard diski kullanmam artık sakıncalı ise yeni bir disk almak istiyorum yine aile fotoğrafı vb. yedeklemek için. Sizce 128 GB'lık bir SATA SSD mi yoksa yine bir hard disk mi tercih etmeliyim ya da farklı bir alternatif öneriniz var mıdır?(Google Drive üzerinden zaten yedekledim ancak elimde bir fiziksel kopya daha bulunsum istiyorum.) (SSD alacak olursam şöyle bir model buldum ömür, dayanıklılık, kronik sorun vb. bir bilginiz var mıdır?)

Eki Görüntüle 2459349

Eki Görüntüle 2459350

Eki Görüntüle 2459351

Eki Görüntüle 2459352
Aslında, bozuk sektörler yeni sağlam sektörlere taşınmış ve bozuk olanlar gözükmüyor. Yani, tarama yaparken bozuk sektörleri göremiyorsunuz ama bu, o bozuk sektörlerin tamamen kaybolduğu anlamına gelmiyor. Sadece sistem onları atlatıyor. Yine de, eski HDD'nin güvenilirliği düşük olabileceği için verilerinizi bu hdd de saklamanızı önermem.

Bence en iyisi, yeni bir HDD almanız. Eski HDD'nizle işlerinizi sürdürmek biraz tehlikeli olabilir, çünkü bozulma riski yüksek. SSD'ler ise çok hızlı ama bir dezavantajları var; bozulursa tık diye gidiyor ve kurtarmak hdd ye göre daha zor oluyor. Yani, verilerinizi güvenle saklamak istiyorsanız, SSD yerine yeni bir HDD almak daha mantıklı olabilir size kalmış.

SSD alırsanızda DRAM'li bir model alın daha uzun ömürlü olur.

Ya aslında şimdi durum şöyle yaklaşık 13gblık bir klasörüm var ve bunun için 256gb gibi rakamlarda hddler almak istemiyorum ve bundan aşağı kapasitelerde kaliteli marka hdd modeli de bulamadım düzgün fiyata. Bu konuda önerebileceğiniz bir alternatif varsa çok sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı