HDD sağlığında "dikkat" yazıyor

zValiant

Kilopat
Yer
İzmir
Merhabalar, bilgisayarımda bir süredir aniden donma gibi sorunlar vardı. Sanırım HDD kafa atıyordu, bu sabah bilgisayar Windows logosunda yarım saat takıldıktan sonra kapatıp açtığımda "no bootable Media" hatası gözüktü. Bilgisayarın içini açtığımda HDD'ye giden güç kablosunun bir lehiminin koptuğunu fark ettim, kullanmadığım CD-ROM'daki güç kablosunu HDD'ye taktım ve sorunsuz bir şekilde açıldı bilgisayar. Fakat CrystalDiskInfo ile baktığımda disk sağlığında "dikkat" yazıyor, sanırım bad sector oluşmuş. Bunu gidermenin bir yolu var mı yoksa yeni bir disk şart mı? Çok eski bir HDD zaten bu kadar yaşadığına şükrediyorum.
CrystalDiskInfo sonucu:

Screenshot_2.png

CrystalDiskMark sonucu:

Screenshot_1.png

Hard Disk Sentinel'de de sağlık durumu %93 yazıyor, 2 tane bad sector olduğunu söylüyor.
1650730333022.png

Bad sector yazılımsal olarak onarılamaz sadece üstüne veri yazılması engellenebilir. Bu da geçici bir çözümdür. Size önerim biraz daha idare edin veya yeni bir disk alın.

Anakartım 10 küsür yıllık üzerinde sata 3 portu bile yok, sata 2 ile bağlıyorum hddyi.
Tamam, SATA 2 ve 3 aynı porttan bağlanıyor. SSD'ye geçersen hala HDD'den daha iyi bir deneyim yaşarsın ama SATA 3 gibi 600 Mb/s'lere ulaşmaz hızın yada IOPS değerlerin SATA 3 kadar yüksek olmaz. Maks 300 mb/s okuma/yazman olur ki hala ortalama bir HDD'den 2 kat hızlı.

Tamam, SATA 2 ve 3 aynı porttan bağlanıyor. SSD'ye geçersen hala HDD'den daha iyi bir deneyim yaşarsın ama SATA 3 gibi 600 Mb/s'lere ulaşmaz hızın yada IOPS değerlerin SATA 3 kadar yüksek olmaz. Maks 300 mb/s okuma/yazman olur ki hala ortalama bir HDD'den 2 kat hızlı.
Anakartta PCI Express x16 ve PCI Express x1 slotları var, buralara SSD takılabilir mi?

Anakartta PCI Express x16 ve PCI Express x1 slotları var, buralara SSD takılabilir mi?
SSD'den kastığım sata ssd kısaca HDD'ye bağlanan 2 kabloda aynı Sata kablosu ve güç kablosu HDD ile bağlanan ile aynı.
Anakartım 10 küsur yıllık üzerinde SATA 3 portu bile yok, SATA 2 ile bağlıyorum HDD'yi.

Bende SATA2 kullanıyorum SSD'mi ve acayip bir fark oldu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı