HDD sıcaklığı 62 derece normal mi?

OguzWick

Centipat
Daha fazla  
Merhaba.
Ben 4 günlük bir bayram tatiline gitmiştim ve eve dönüp hard disk taraması yaptığımda 62 derecede olduğunu ve bazı hasarlı kümeler olduğunu gördüm. Acaba ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
Ben 4 günlük bir bayram tatiline gitmiştim ve eve dönüp hard disk taraması yaptığımda 62 derecede olduğunu ve bazı hasarlı kümeler olduğunu gördüm. Acaba ne yapmam gerekiyor?

Bildiğim kadarıyla normal değil.
Kasa içi havalndırmayı güçlendir.
Ya da direkt HDD'ye üfleyen fan tak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana normal gelmedi şahsen elimde 8 yıllık bir HDD var yedekte. Şu an sıcaklığı 33 derece gözüküyor. Marka WD.

Ben de normal olduğunu düşünmüyorum. Ve hatta şu an 64e çıktı. Ama sağlık kısmında her şey iyi gözüküyor fakat derin bir taramada bazı hasarlı kümeler var. Ne yapmam lazım bilmiyorum.

Bildiğim kadarıyla normal değil.
Kasa içi havalndırmayı güçlendir.
Ya da direkt HDD'ye üfleyen fan tak.

HDD'ye üfleyen fan takmam olanaksız çünkü yeri uygun değil. En iyisi sanırım HDD almam olacak. 240 GB düşük bütçe bir HDD önerir misiniz?

Ben de normal olduğunu düşünmüyorum. Ve hatta şu an 64e çıktı. Ama sağlık kısmında her şey iyi gözüküyor fakat derin bir taramada bazı hasarlı kümeler var. Ne yapmam lazım bilmiyorum.
Garantisi varsa gonderin yoksa da kullanmaya devam edin tabiki onemli yedeklerinizide alin. Kullanim sonucunda bir sorun yasamazssaniz sorun olmaz bana gore cunku bu cihazlarin sicakliklara dayanikli olacagini dusunuyorum.

Garantisi varsa gonderin yoksa da kullanmaya devam edin tabii ki onemli yedeklerinizide alin. Kullanim sonucunda bir sorun yasamazssaniz sorun olmaz bana gore cunku bu cihazlarin sicakliklara dayanikli olacagini dusunuyorum.

Olması gerektiği sıcaklığın 2 katı. 10 yıllık bir HDD olduğu için garantisi yok maalesef. 4 gün evde yoktum ve normalde nasıldı bilmiyorum. Anlık bir tarama ile böyle sonuçları aldım.

Çok anormal değil hocam, kasayla alakalı biraz da. Benim M.2 SSD bile 50 derecede çalışıyor. Belki ömründen yiyebilir diyeceğim ama zaten 10 yıllık diskmiş. Boşuna para harcamayın, gittiği yere kadar gitsin sonrasında alırsınız.

Olması gerektiği sıcaklığın 2 katı. 10 yıllık bir HDD olduğu için garantisi yok maalesef. 4 gün evde yoktum ve normalde nasıldı bilmiyorum. Anlık bir tarama ile böyle sonuçları aldım.
Hocam normal sicakligini bilmiyorsaniz buyuk ihtimal onceden de bu sicakliklari gormustur. 10 yillik bir hdd nin zamanla bozulmasi normal karsilanabilir. Bana kalirsa masraf yapmayin onemli yedeklerinizi alip hdd yi bu dunyada ki gorevi bitene kadar kullanin.

Bayram tatili dönüşünde niye hard disk taraması yaptın.

Gelip PC'yi açtığımda önce hoş geldiniz ekranında donma daha sonra kapatıp tekrar baslattigimda ise masaüstü açılıp mavi ekran almıştım. Daha sonra windows başlamiyordu ve Windows boot Manager hatası aldım ve araştırdığım da bunun işletim sistemi çökmesi veya hard disk arızası olduğunu öğrendim. Formatla bir şekilde masaüstünü açtım ve tarama yapma gereği duydum. USB'yi çıkardığımda PC yeniden mavi ekran verip kapanmıştı ve tekrar açtım bu taramayı başlattım. Şu an PC sanırım USB ile çalışıyor. Anlamıyorum hiç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı